Data centri 2024

Twitch obrisao 7,5 miliona botova

Twitch je otkrio preko 7,5 miliona botovskih naloga koji dižu statistiku strimera, objavila je kompanija u vlasništvu Amazona. Uveliko se radi na uklanjanju tih naloga i upozoravaju se korisnici da u narednim danima mogu videti nagli pad broja pratilaca.

Twitch obrisao 7,5 miliona botova.

Mnogi strimeri zabeležili nagli pad pratilaca

Botovi su svojim radnjama znatno podizali broj pratilaca i pregleda na platformi, napomenula je kompanija. Twitch koristi obe statistike kako bi unapredio kanal, pa je samim tim povećana šansa za otkrivanje ukoliko dođe do drastičnih promena u ciframa. Veliki strimeri zabeležili su nagli pad, pri čemu je Twitch-ov peti najpopularniji strimer xQc izgubio ukupno 2,2 miliona pratilaca. Chance “Sodapoppin” Morris zabeležio je još veći pad, izgubivši 2,8 miliona, što je oko 45% od njegovog ukupnog broja pratilaca.

Drugi top strimeri su primetili daleko manje padove ili čak rast tokom poslednjih nedelja. Pored uklanjanja botovskih naloga, kompanija je izjavila da može da preduzme zakonske mere i tuži prodavce gledalaca kako bi umanjila lažne ocene popularnosti. Međutim, prema njenim navodima ovim se ne kažnavaju korisnici koji su žrtve botovskih napada.

Pročitajte i:  Twitch i nove zabrane   

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: