Microsoft Edge Performance Mode predstavljen je na Canary kanalu

Microsoft Edge je bio veliki korak napred u poređenju sa onim gde su bili sa Internet Explorerom.

PCPress.rs Image

Performance Mode  optimizuje upotrebu CPU-a, RAM-a i baterije

Iako se Internet Explorer smatrao sporim i nepraktičnim, Microsoft Edge je bio na sličnom mestu kao i browseri poput Google Chrome-a u pogledu funkcionalnosti. U novije vreme, Edge je prešao sa svog engine-a na isprobani Chromium engine, koji pokreće Chrome i pregršt drugih browsera, a broj korisnika od tada je naglo porastao.

Sada je Edge drugi najkorišćeniji pretraživač, odmah iza Chrome-a. Ali savremeni browseri mogu biti veliki potrošači resursa i to verovatno znate ako ste ikada pokrenuli Task Manager i zavirili koliko CPU i RAM memorije trenutno pojedu. Sada Microsoft Edge dodaje novi „režim performansi“ da bi ublažio ovaj nedostatak. Funkcija se trenutno pojavljuje na Canary update kanalu i namenjena je da vam pomogne da optimizujete „brzinu, odziv, memoriju, upotrebu procesora i baterije“.

Deo „potrošnje baterije“ je važan: iako upotreba CPU-a i RAM-a možda nije velika stvar na desktop računaru, veća je stvar na laptop računarima, jer veće opterećenje CPU-a i RAM-a može ubrzati pražnjenje baterije i čak može dugoročno istrošiti bateriju. A u slučaju nekih laptop računara, posebno nekih jeftinijih tankih i laganih, CPU i RAM mogu brzo biti preplavljeni intenzivnom upotrebom browsera. Ovaj Performance Mode bi pomogao da se ovo ublaži. Među promenama, jedna zapažena je da će Sleeping Tabs funkcija biti zaključana na pet minuta kada se uključi Performance Mode.

Pročitajte i:  Ovo su najpotcenjeniji browseri koje morate isprobati

Izvor: Xda-developers

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,