Cortana “Follow Me” bi mogla da vodi korisnike kroz podešavanja za Windows

Oni koji budno prate promene koje se dešavaju u okviru Microsoft-a, primetili su nedavno novu opciju koja bi uskoro mogla da postane dostupna u okviru Windows-a. Radi se o dodatku „Follow Me“ koji će digitalnom asistentu Cortana-i dozvoljavati da korisnike vodi kroz različite procese, poput podešavanja konfiguracije ili instaliranja softvera.

PCPress.rs Image

Na platformi YouTube pojavio se video koji prikazuje demonstraciju ove funkcije, dok Cortana pomaže korisniku da poveže Bluetooth uređaj na Windows. Nema jasnih indicija kada bi tačno ova opcija mogla da se priključi repertoaru opcija koje Cortana ima, ali se pretpostavlja da bi to moglo da se dogodi sa Windows Fall Update-om koji se očekuje 17. oktobra.

Već neko vreme je poznato da Microsoft planira veliki jesenji update za Windows 10, ali tačan datum nije zvanično preciziran. Spekuliše se da bi update mogao da donese neke velike promene, poput ugrađene veštačke inteligencije čiji će zadatak biti da se bori protiv malvera, te opcije za prepoznavanje rukopisa korisnika.

Pročitajte i:  Programeri malvera se okreću „egzotičnim“ programskim jezicima 

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , , , ,