Cotodama najskuplji karaoke zvučnici

Vizuelni zvučnici iz japanske kompanije Cotodama u svom sklopu imaju 22-inčni LCD ekran na kojem se prikazuju stihovi pesama, što znači da dobijate animirane stihove za svaku pesmu koju pustite preko ovog uređaja.

PCPress.rs Image

Na prednjem delu nalaze se dva zvučnika sa dugmetom za kontrolu jačine zvuka, dok je na zadnjoj strani kružni disk u kojem je smešten kompjuter koji proizvodi grafiku. Uređaj može da analizira strukturu i raspoloženje pesme pre nego što generiše tip animacije koji će ići uz stihove. Tako baladu prate stihovi ispisani mekšim fontom, dok se, na primer, za rock pesme koriste oštriji fontovi.

Cotodama zvučnici imaju i WiFi konekciju, što im omogućava da budu kompatibilni i sa nekim aplikacijama, poput Apple Music, Spotify ili iTunes. Stihove obezbeđuje SyncPower Corporation, kompanija za distribuciju stihova, koja u svojoj bazi ima dva miliona pesama. To znači da ako volite neki indie bend, vrlo je verovatno da se stihovi vaše omiljne pesme neće pojaviti na ekranu ovih zvučnika.

Pročitajte i:  Spotify testira novu funkciju inspirisanu TikTokom

Uređaj je postao dostupan u Japanu 2016. godine, a proizvede se samo 15 komada godišnje, budući da se izrađuju ručno. Mogu se kupiti u Japanu, Americi i Britaniji po ceni od 4.500 dolara.

Izvor: Mashable

Facebook komentari: