ERP 2024

Counter-Strike 2 stiže kao besplatna nadogradnja za CS:GO

Valve je objavio Counter-Strike 2, najavljujući ograničenu beta verziju koja je dostupna odabranim članovima zajednice. Studio kaže da će nastavak revidirati svaki sistem, deo sadržaja i deo Counter-Strike iskustva. Kao što se i očekivalo, Valve premešta igru na najnoviju verziju svog domaćeg Source 2 motora, što dovodi do primetnog skoka u grafičkoj vernosti.

Counter-Strike 2 stiže kao besplatna nadogradnja za CS:GO

Counter-Strike 2 dolazi tokom leta

Igra će imati oštrije teksture, živopisnije osvetljenje i dodatnu geometriju. Mape „Touchstone“ kao što je Dust 2 će, uglavnom, ostati netaknute van podešavanja njihovog osvetljenja i čitljivosti. U međuvremenu, mape „Upgrade“ će iskoristiti prednosti poboljšano osvetljenje Source 2 za materijale i refleksije koji izgledaju realističnije. Na kraju, Valve planira da u potpunosti revidira nekoliko nivoa, koristeći sve što može da ponudi.

Prelazak na Source 2 će sa sobom doneti i poboljšanja u igri. Počevši, pre svega, od toga kako funkcionišu dimne granate. Kao što Valve objašnjava, dimne granate će sada živeti kao volumetrijski 3D objekti u svetu igre, čineći ih osetljivim na druge elemente igranja i omogućavajući igračima da trenutno oblikuju vidne linije mecima i eksplozijama.

Valve takođe revidira arhitekturu servera igre. Kaže se da će Counter-Strike 2 podržavati sub-tick ažuriranja, funkciju za koju studio tvrdi da će omogućiti serverima igre da saznaju u trenutku kada se igrač pomeri, ispali oružje ili baci granatu. U teoriji, to bi trebalo da učini da se novi unos oseća kao Counter-Strike koji najviše reaguje do sada.

Kada ovog leta stigne puna verzija igre, Counter-Strike 2 će biti besplatna nadogradnja na Counter-Strike: Global Offensive. Sva kozmetika koju ste prikupili u CS:GO preneće se u novu igru. Valve poziva igrače na ograničenu beta verziju na osnovu nekoliko faktora, uključujući nedavno vreme igranja i status Steam naloga. Studio je obećao da će podeliti više informacija o Counter-Strike 2 pre lansiranja.

Izvor: Engadget

Facebook komentari: