Čovečanstvo se seli na Mesec

Nije tajna da Jeff Bezos želi da čovečanstvo preseli na Mesec, te ga pošalje dalje u kosmos, a njegove ideje se odnose na dugoročne planove, što je i potvrdio u intervjuu za GeekWire.

PCPress.rs Image

Naime, tokom razgovora je objasnio da želi da da njegov Blue Origin bliže sarađuje sa NASA-om, a u kreiranju stalne naseobine na Mesecu, te da je spreman da učini šta god je potrebno da do te saradnje dođe. Kompanija nema nameru da svojim stručnjacima dopusti da sede skrštenih ruku, te se već očekuje lansiranje Blue Moon letelice, a do 2025 godine. Bezos tvrdi da je Mesec pogodan za kolonizovanje, budući da je blizu, te sadrži vodu koja bi mogla da se pretvori u vazduh i raketno gorivo.

Njegova predviđanja idu i dalje od toga, te misli da će u budućnosti biti lakše da se zemaljska teška industrija preseli u kosmos, zahvaljujući čemu bi neka ljudska bića mogla da rade i na šupljim asteroidima. Tako bi Zemlja bila rezervisana za stanovanje i laku industriju, dok bi radne kolonije trebalo polako da se kreću sve dublje u kosmos.

Pročitajte i:  NASA odložila lansiranje teleskopa James Webb za 22. decembar

PCPress.rs Image

Tako ova ideja stoji nasuprot onoj koju ima Elon Musk, a koji želi da kolonizuje Mars, ali u ovoj fazi se još uvek ne radi o pravom rivalstvu, budući da se njihovi svemirski planovi poklapaju samo u nekim detaljima.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:

Tagovi: , , , , , , , ,