ERP 2024

COVID-19: Facebook briše dezinformacije o novim vakcinama

Nakon što se na platformi Facebook emitovao live video u kojem su Mark Zuckerberg i doktor Anthony Fauci razgovarali o korona virusu, post je preplavljen brojnim komentarima. Među onima koji su imali šta da kažu našli su se i brojni teoretičari zavera, te oni koji su protiv vakcina. Kompanija je nakon toga reagovala, pa je moglo da se čuje da će sve dezinformacije o novima vakcinama biti uklanjane sa ove društvene mreže.

PCPress.rs Image

Teorije zavere nisu ništa novo, a mnogo je onih koji i pored brojnih legitimnih izvora za informisanje i dalje biraju da veruju u paranoične vizije sveta. Budući da se već neko vreme priča o vakcinama protiv COVIDa-19, mnogo je i onih koji se bave ovom temom. Facebook i Instagram će uklanjati sve one tvrdnje koje eksperti budu prepoznali kao lažne, a najpre zbog toga što se stručnjaci najbolje razumeju u teme koje su u vezi sa poslom koji obavljaju.

PCPress.rs Image

Među primerima lažnih vesti koje će biti uklanjane je i ona u kojoj se tvrdi da nove vakcine sadrže mikročipove. Pre ovih odluka nije bilo jasnih pravila o postovima koji su u vezi sa novim vakcinama, ali bi sada trebalo da se stane na put svima koji budu delili neproverene informacije koje služe jedino za stvaranje panike.

Pročitajte i:  Instagram testira oglase koji se ne mogu preskočiti

Izvor: Mashable

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , ,