Čuvari kulture i tradicije

U METRO HoReCa Centru juče je održana promocija knjigeTradicionalni recepti domaće srpske kuhinje“, koja govori o pripremanju hrane sa svim svojim kulturološkim, zdravstvenim i istorijskim aspektima i predstavlja podršku očuvanju tradicije i nematerijalne kulturne baštine Srbije.

PCPress.rs Image

Čitaoci će u ovoj knjizi moći da pronađu mnoga stara jela, koja se danas nalaze na granici zaborava, koja se mogu veoma retko poručiti u restoranima, a retko se spremaju i u krugu porodice. Knjiga sadrži oko 100 recepata iz svih krajeva Srbije, geografski podeljeno: severna Srbija (Vojvodina), istočna Srbija, južna Srbija, zapadna Srbija i centralna Srbija. U knjizi je opisan i kratak istorijat kulinarstva u Srbiji, kao i o značaju tradicionalnog pripremanja hrane (ispod sača, krčkanje, kuvanje, dinstanje i drugo) za ljudsko zdravlje. Knjiga je objavljena na dva jezika, srpskom i engleskom.

Projekat prikupljana tradicionalnih recepata i objavljivanja knjige Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje, podržala je kompanija METRO Cash & Carry Srbija, u saradnji sa Privrednom komorom Srbije.

Facebook komentari:
Pročitajte i:  Kuhinja budućnosti: Kad robot sprema šnicle
SBB

Tagovi: , , , , , ,