Da li biste se kladili na Bitcoin vrednost?

Najpoznatija kriptovaluta već mesecima nezadrživo raste, a sada je dostigla neverovatnu sumu od 19.000 dolara. Rast mora u jednom trenutku da se zaustavi, a kada se to desi neko će prilično zaraditi.

Bitcoin vrednost value skok razmena

Bitcoin je postao interesantan mejnstrim finansijskim tržištima nakon novog skoka ove kriptovalute. S obzirom na prilično dinamičan rast, futures tržište se zainteresovalo za Bitcoin. Klađenje na vrednost ovako nestabilne valute  na svetskim berzama u budućnosti može dobrim prognozerima da donese ogromne svote novca.

I dok jedni oduševljeno trljaju ruke zbog novog rasta vrednosti, drugi upozoravaju na opasnost koja preti od Bitcoina. Jedan od najglasnijih je Axel Weber, direktor UBS banke i bivši direktor Bunderbanke, koji podseća ljude da Bitcoin nije (regulisan) novac pozivajući regulatorna tela da intervenišu.

To je već poznata poruka stručnjaka starog kova. Svi traže regulaciju država kako bi se kontrolisao Bitcoin, ali se do sada ništa nije desilo. Možda će nakon novog skoka vrednosti na preko 19,000 dolara odlučiti da ipak reaguju. Sa ovakvim nekontrolisanim rastom povećava se i šansa od špekulacija.

Pročitajte i:  Bitcoin ponovo pada

Cena Bitcoina raste neverovatnim tempom – na počektu godine jedan “novčić” je vredeo 1,000 dolara a uskoro se očekuje probijanje i magičnih 20,000 dolara. Veruje se da će vrednost rasti još više ako se berze više zainteresuju za kriptovalute.

I dalje se čuju glasovi stručnjaka koji upozoravaju da je ovoliki rast nerealan i da će u jednom trenutku pasti jednako brzo koliko je rastao. Oni koji na vreme prodaju valutu najbolje će proći, samo što je pitanje kada to uraditi. Trenutno je situacija “ako prodam kajaću se, ako ne prodam kajaću se”. Bitcoin je samo jedna od mnogih kriptovaluta koje postoje, Litetcoin i Ethereum su odmah iza sa jednako velikim rastom iako manjom vrednošću. 

Izvor: BBC

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,