Da li Duolingo pravi novu aplikaciju za učenje muzike? 

Nedavno otkriveni oglas za posao ukazuje na to da Duolingo radi na novoj muzičkoj aplikaciji.

PCPress.rs Image

Kompanija traži nekoga ko će izgraditi nastavne planove

Kompanija trenutno ne otvara karte, jer opis ne govori mnogo o tome kakav softver planira. Prema objavi, Duolingo trenutno traži nekoga ko može da podučava određene muzičke koncepte i ima „znatno iskustvo sa muzičkim obrazovanjem“ i za decu i za odrasle. Ko god se zaposli biće zadužen da obezbedi da je Duolingo Music (kako ćemo je pozvati) zasnovan na „nauci koja uči“ da predaje muziku na način „koji je zabavan, brz i naglašava ‘učenje kroz rad’. U objavi se takođe navodi da će „Naučnik koji uči – Learning Scientist“ morati da preuzme vođstvo u kreiranju nastavnog plana i programa koji nagoveštava da je aplikacija još uvek u ranoj fazi razvoja.

Osim opisa i onoga što kompanija traži, ne može se mnogo saznati o najnovijem poduhvatu Duolinga. Ne zna se šta su tačno ovi “koncepti”. Pored toga, ne znamo da li će aplikacija naučiti ljude kako da čitaju i pišu muziku ili kako da sviraju instrument. Međutim, ako pogledate druge obrazovne aplikacije kompanije, Duolingo Music može pratiti putanju sličnu onoj kako je kompanija gamifikovala druge discipline.

Pročitajte i:  Duolingo otkazuje saradnju sa 10% radnika zbog upotrebe AI

Na primer, Duolingo Math podučava matematiku i decu i odrasle. Ništa od toga nije super složeno; nema lekcija o računici ili bilo čemu. Aplikacija se umesto toga više fokusira na osnovnu matematiku kao što su množenje i geometrija. Takođe simulira lekcije sa ciljem da se ublaži „matematička anksioznost“. Duolingo tvrdi da 93 odsto odraslih u SAD ima neku vrstu matematičke anksioznosti što nekima otežava učenje. Dakle, prateći taj tok logike, nadolazeća aplikacija bi mogla da podučava lekcije muzike na lagan način.

Još uvek u radu

Datum lansiranja nove usluge očigledno je nepoznat, pošto je oglas za posao otkriven tek nedavno. Vredi istaći da je još jedna objava iz Duolinga pronađena na LinkedIn-u za konsultanta za muzičku kompoziciju i nastavne programe. Posao je za slobodnog kompozitora koji ima iskustva u pisanju pesama da „nauči početnike“ u digitalnom okruženju. LinkedIn objava je od tada popunjena, ali u vreme pisanja ovog teksta, Learning Scientist pozicija još je otvorena. Dakle, ako živite u oblasti Pitsburga i imate doktorat iz muzičkog obrazovanja ili teorije muzike, evo vaše šanse da povećate muzičku pismenost.

Pročitajte i:  Duolingo otkazuje saradnju sa 10% radnika zbog upotrebe AI

Izvor: Techradar

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: