Duolingo sada ima matematiku i neće vam biti laka

Duolingo, aplikacija za učenje jezika poznata po sovi, sada ima prateću aplikaciju koja vas (i decu – ali uglavnom vas, čitaoce) podučava matematici.

PCPress.rs Image

Neka od ovih pitanja su preteška

Da bismo otklonili najhitnije pitanje: da, sova je prisutna u novoj aplikaciji, koja se zove Duolingo Math. Međutim, čini se da je navedena ptica sabijena u neku vrstu kocke, pa nismo sigurni da li će nastaviti da se kvalifikuje kao sova u ovom novom obliku. Možete početi s množenjem, a teme koje ga prate uključuju deljenje, razlomke, površinu, perimetar, uglove, određivanje vremena i druge stvari koje obično zaboravimo čim završimo srednju školu. Dobijate vertikalnu progresiju lekcija koje se nadovezuju jedna na drugu kako napredujete.

Iskustvo je estetski slično onom u jezičkoj aplikaciji. Malo „ding“ koje čujete kada dobijete tačan odgovor je na sličan način zadovoljavajuće, ali ne i identično kao ono koje čujete na kursevima jezika. Lekcije su na sličan način brze i traju manje od dva minuta. Gledate kako se vaši mali krugovi pune dok završavate lekcije. Ako ne učite onoliko često koliko bi trebalo, dobićete pasivno-agresivno obaveštenje od kubične ptice grabljivice. Kao i sa aplikacijom za jezik, nema dve iste vežbe.

Pročitajte i:  Duolingo otkazuje saradnju sa 10% radnika zbog upotrebe AI

Duolingo-ovi časovi jezika vas uglavnom dovode u interakciju sa skupom novih reči na gomilu različitih načina – slušate ih, izgovarate ih, kucate ih, spelujete, i nadamo se da će neka kombinacija tih vežbi uspeti da natera mozak da ih zapamtite. Pristup matematici izgleda sličan. Saberete tri četvorke zajedno, a zatim ih uparite sa slikom od tri bloka od četiri tačke, a zatim kucnete blok od četiri tačke tri puta, a zatim brojite po četvorke do 12, i zapamtite da je tri puta četiri dvanaest. Neka pitanja čak zahtevaju da rukom napišete odgovor u okviru, što aplikacija dobro prepoznaje i pretvara u otkucani tekst.

Izvor: Theverge

 

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,