BIZIT plus

Da li je Steam Deck spreman za Windows?

Valve je objavio Windows drajvere za Bluetooth, grafiku i WiFi na Steam Deck-u, pomažući vam da pravilno koristite sistem ako vam se ne sviđa SteamOS zasnovan na Linux-u. Takođe, podeljena su uputstva o tome kako da instalirate Windows na svoju mašinu za igre.

Da li je Steam Deck spreman za Windows?

Na Steam Deck-u možete instalirati Windows 10

Međutim, kao što možete shvatiti, to nije jednostavan proces. Audio drajveri ostaju i dalje prisutni, tako da ćete morati da se oslonite na Bluetooth ili USB-C audio uređaj. Takođe, moraćete da instalirate Windows 10, a trenutno ne postoji opcija dvostrukog pokretanja, pa ćete u potpunosti zameniti SteamOS. Valve je upozorio da ne može pružiti podršku korisnicima Windows-a. Ako je potrebno, možete se vratiti na SteamOS koristeći USB disk za oporavak.

Ograničenja bi mogla biti dobar slučaj za kupovinu alternativne verzije za Windows kao što je Aya Neo ili GPD Win 3. Ako više volite Steam Deck hardver i ne smeta vam nedostatak zaštitne mreže, ovo bi mogao biti trenutak koji ste dugo čekali. Windows ne samo da obećava više performansi, već i pristup Destiny 2 i drugim igrama koje su ranije bile zabranjene.

Pročitajte i:  Notepad konačno dobija dugo željene funkcije

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: ,