BIZIT plus

Nintendo obustavlja dostavu svojih proizvoda u Rusiji

Nintendo je prestao da isporučuje svoje proizvode u Rusiju, uključujući i Nintendo Switch. Razlog je nestabilnost oko logistike otpreme i distribucije fizičke robe. Odluku je doneta dve nedelje nakon što je Rusija izvršila invaziju na Ukrajinu.

Nintendo obustavlja dostavu svojih proizvoda u Rusiji

Nintendo obustavio prodaju digitalnih igara u Rusiji

Ovaj potez usledio je nakon što je Nintendo prošlog vikenda obustavio prodaju digitalnih igara u Rusiji. Kompanija je odložila i Advance Wars 1+2: Re-Boot Camp. Igra je trebalo da bude objavljena 8. aprila, ali je saopšteno da se premijera vojno strateške igre odlaže nakon skorašnjih svetskih događaja. I druge velike kompanije su preuzele slične poteze. Sony je tamo zaustavio prodaju hardvera i softvera za PlayStation, dok je Microsoft stavio svu prodaju u zemlji na čekanje.

Ubisoft, Take-Two, CD Projekt Red, EA, Activision Blizzard i Epic takođe su prestali da prodaju svoje igre tamo. Bungie se pridružio stavovima svojih konkurenata. Rečeno je da će igrači u Rusiji i Belorusiji i dalje moći da igraju besplatnu bazu Destiny 2 i da će imati pristup svim proširenjima ili sadržajima koje su kupili pre toga. Međutim, više neće moći da kupe valutu ili DLC kao što je The Witch Queen.

Pročitajte i:  Nintendo u aprilu gasi Wii U i 3DS online servise

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,