BIZIT plus

Dan kada je otišao Google Hangouts

Kraj Google Hangouts servisa se najavljuje još od 2019. godine, a sada je taj trenutak konačno došao. U pitanju je Google aplikacija za razmenjivanje poruka, koja je komunikacijom između korisnika gospodarila od 2013. do 2016. godine.

PCPress.rs Image

Hangouts  je do danas ostao najuspešnija Google aplikacija za slanje poruka, a sada ustupa mesto nasledniku. U pitanju je Google Chat, novi servis pred kojim je veliki izazov – stariji Hangouts je zabeležio preko pet milijardi preuzimanja, a u jednom trenutku je čak na sebe preuzeo Android SMS dužnosti. To znači da je lestvica postavljena visoko.

Korisnici se već neko vreme usmeravaju ka Google Chatu, a u pitanju je solidna zamena koja podržava sve ono što je nudio Hangouts. Kada je desktop u pitanju, tu je https://chat.google.com/ – web aplikacija koja je već spremna za preuzimanje, dok su za iOS i Android tu nove Chat aplikacije. Novi klijent je implementiran i u Gmail.com, tako da korisnici mogu da budu mirni.

PCPress.rs Image

Zadnji ćoškovi Hangouts aplikacije zatvoreni su 1. novembra, pa je to izgleda poslednje poglavlje u pomalo neurednoj istoriji Google aplikacija za razmenjivanje poruka. Bila je to jedna od najboljih aplikacija ove kompanije, ambiciozna i uspešna, najbliže alternativi za iMessage. Teško da će Google Chat ikada dostići te visine.

Pročitajte i:  Novi Declutter alat Chromea može uskoro pomoći u upravljanju sa 100 plus otvorenih tabova

Izvor: Ars Technica

Facebook komentari: