„Dani Poverenika“ u gradovima Srbije

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti, Rodoljub Šabić i Nebojša Zelenović, gradonačelnik Grada Šapca, otvoriće sutra, 26. juna 2018. godine u 10 sati u Centru za stručno usavršavanje Šabac u Šapcu, skup “Dani Poverenika”. Reč je o još jednom u nizu dvodnevnih skupova čija svrha je obuka građana i zaposlenih, odnosno, angažovanih u organima javne vlasti, civilnom sektoru, medijima i različitim organizacijama i institucijama, s ciljem da steknu osnovna ili nadograde postojeća znanja o pravu na pristup informacijama od javnog značaja, pravu na zaštitu podataka o ličnosti i da se bliže upoznaju sa radom institucije Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti.

Učesnici će imati priliku da o pravima i obavezama koje proizilaze iz Zakona o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja i Zakona o zaštiti podataka o ličnosti razgovaraju sa poverenikom i saradnicima i drugim eminentnim stručnjacima u oblasti slobodnog pristupa informacijama i zaštite podataka o ličnosti. Pored toga, moći će da se bliže upoznaju sa institucijom Poverenika, kao i da se kroz praktične primere i najzanimljivije slučajeve upoznaju sa praksom u primeni dva zakona koja Poverenik štiti.  

Reč je o aktivnostima koje se odvijaju u okviru projekta koji Poverenik realizuje uz podršku Kraljevine Norveške. Planirano je i tokom 2018. godine biće organizovano pet dvodnevnih obuka o ostvarivanju prava iz nadležnosti Poverenika u pet različitih gradova Srbije. „Dani Poverenika“ već su organizovani i održani u Novom Pazaru, a nakon Šapca biće organizovani još u Zrenjaninu, Požarevcu i Vranju.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , , ,