BIZIT 2022

Koliko vremena provodite na Facebook-u?

Facebook razvija opciju zahvaljujući kojoj će korisnici moći da mere vreme koje provedu na ovoj platformi, a čime kompanija želi da dokaže kako se zalaže za dobrobit svojih korisnika, a uprkos potencijalnim gubicima.

Alatka, koja trenutno nosi ime “Your Time on Facebook,” otkrivena je u okviru Facebook-ove Android aplikacije, a iz kompanije potvrđuju da rade na opciji, kako bi osigurali da korisnici kvalitetno provode vreme na njihovoj platformi. Opcija će korisnicima prikazivati koliko su vremena proveli na Facebook-u na dnevnom, te nedeljnom nivou, a moći će i da ih upozorava kada prekorače ograničenje koje su prethodno sami postavili.

Projekat dolazi nakon serije skandala koji su bili u vezi sa lažnim vestima, kršenjem privatnosti korisnika, te taktikama za održavanje pažnje korisnika, koje su mnogi kritičari nazvali neetičnim. Nova opcija bi mogla da utiče na smanjenje vremena koje korisnici provode na platformi, što bi moglo da utiče na poslovanje kompanije, budući da najveći deo prihoda dolazi od prikazivanja reklama korisnicima, što neće biti moguće ako ovi ne budu bili na platformi.

Pročitajte i:  Nova funkcija Facebook-ovih profila omogućiće korisnicima da podele svoje naloge

Ipak, briga o korisnicima bi mogla da povrati ugled kompanije, te zainteresuje druge korisničke grupe koje su do sada izbegavale platformu. Još uvek se ne zna kada će opcija postati dostupna, ali se očekuje da to bude uskoro, budući da se o novom načinu brige o korisnicima govori već neko vreme.

Izvor: Fortune

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , ,