BIZIT plus

Data centar u lokalu ili cloud-u? (VIDEO)

Predavanja na BIZIT-u 2015 bila su organizovana po temama, i to logičnim redosledom: da biste mogli da koristite informacioni sistem u svojoj firmi najpre treba da ga oformite. Zato je prva tema prvog dana konferencije nazvana Informatička infrastruktura.bizit 2015 predavanja youtube

Prvo pitanje koje se postavlja pri formiranju data centra odnosi se na odluku da li podatke čuvati na sopstvenim serverima firmi ili ih poveriti cloud-u. Obe varijante imaju prednosti i mana, a predavači će izneti svoja predviđanja o budućnosti sistema zasnovanih na cloud-u i njihovom uticaju na donošenje odluka i procedura vezanih za IT rešenja.

Sve je to teorija, a šta je sa praksom?

Predstavnici kompanija Schneider Electric, VIP mobile i SBB Solutions govorili su o svojim iskustvima i rešenjima vezanim za projektovanje data centara. Pretpostavimo da s eodlučite za za cloud rešenje – cloud provajdera ima mnogo, pa se treba odlučiti za pouzdanog, ali i ekonomičnog. O tome kako da prepoznate pouzdane cloud provajdere, govorio je i Tobias Höllwarth, potpredsednik EuroCloud Europe, a saznaćete gde se hostuju najbolji srpski sajtovi.

Pročitajte i:  Pridružite se nagrađivanom partnerskom programu kompanije Vertiv!

Lice i naličje Clouda

Tema o informatičkoj infrrastrukturi završila se panel diskusijom o licu i naličju cloud-a: brzini pristupa, bezbednosti i tajnosti vaših podataka, u kojoj su učestvovali predstavnici velikih kompanija i institucija (Coming, Schneider Electric, Narodna banka Srbije, eUprava, EuroCloud Europe i Kancelarija poverenika za informacije od javnog značaja).

Sva predavanja sa konferencije BIZIT 2015 možete pogledati na zvaničnom YouTube kanalu.

 

 

Facebook komentari: