BIZIT plus

Data centri 2022 (Besplatno izdanje)

U PC Press-ovom novom besplatnom specijalu možete pronaći sve o data centrima, kao i odgovore na mnogobrojna pitanja vezana za održavanje i zaštitu! Specijalno izdanje možete pronaći u našoj digitalnoj čitaonici ili ga preuzeti u PDF formatu.

Data centri 2021

Trend razvoja data centara je na globalnom nivou u stalnom porastu jer većini organizacija ovakav način čuvanja i obrađivanja podataka postaje prvi izbor, zbog niza prednosti koje nudi. Korisnik data centra može sa bilo kog mesta na svetu i koristeći bilo koji uređaj za pristup mreži, da radi sa potrebnom i dovoljnom računarskom snagom, potrebnom količinom memorije, neophodnim softverom i da podatke sigurno skladišti.

Budući da data centri nastavljaju da se razvijaju s distribuiranom obradom (edge) i naprednim serverskim tehnologijama koje iziskuju sve veće potrebe za strujom i hlađenjem, ambijentalni uslovi i bezbednost okoline moraju se detaljnije razmatrati. Rastuća gustina snage i dinamičke varijacije snage su dva glavna pokretača koji nameću promene u metodologiji praćenja IT okruženja. Nadzor opreme nije dovoljan – okruženje mora biti posmatrano holistički, a bezbednosne pretnje i upadi prepoznati i proaktivno sprečeni.

Pročitajte i:  Važna uloga serverskog rack ormara u modernoj IT infrastrukturi

Čitaj onlineSva naša izdanjaPreuzmi PDF

Zato smo u ovom novom besplatnom specijalnom izdanju tražili odgovore na pitanja kao što su da li je data centrima potrebna antivirus zaštita, koji su to ključni kontinuirani transformacioni procesi za rad savremenog data centra, i još mnogo toga možete pročitati u ovom specijalnom izdanju posvećenom data centrima. Sva besplatna izdanja možete čitati i na našoj aplikaciji koju možete preuzeti za Android sa Google Play prodavnice ili za iOS sa App Store-a.

U specijalu možete pročitati:

  • Energija i bezbednost – postulati data centra
  • Comtrade Distribution: Zaštita podataka sa IBM storidž sistemima
  • A1: Najsigurnije mesto u gradu za vašu IT opremu
  • Extreme: Da li je data centrima potrebna antivirus zaštita?
  • RNIDS: Zaštita podataka
  • Vesimpex: 20 godina iskustva
  • Schneider Electric: Fizička bezbednost data centara
  • Vertiv: VRC-S Edge-Ready micro data centar
Facebook komentari: