BIZIT plus

Datalab i Orion Telekom predstavili servis za jednostavnije poslovanje preduzetnika

Na konferenciji za novinare održanoj u Media centru objavljen je početak strateške saradnje kompanija Datalab i BlueSoft koja će se ogledati u razvoju zajedničkog softvera za mala i srednja preduzeća.

Datalab kzn2 U cilju smanjenja troškova razvoja i poboljšanja kvaliteta usluga krajnjim korisnicima, ove dve kompanije razvijaće jedinstveni informacioni sistem u koji će „uliti“ najbolja iskustva iz obe kompanije. Kako bi još uspešnije nastavile da rade na unapređenju primene poslovne informatike u malim i srednjim preduzećima, kompanije Datalab i BlueSoft osnovaće Institut za razvoj informatike u malim i srednjim preduzećima.

Istovremeno, prisutnim novinarima predstavljen je servis e-Računovodstvo koji će biti realizovan sa Orion telekomom, a koji tehnički predstavlja hostovanje Pantheon aplikacije i baze podataka na serveru kod provajdera, što omogućava korisnicima i računovođama pristup svojim poslovnim podacima sa bilo kog mesta u bilo kom trenutku uz jedini uslov: internet veza.

Datalab kzn 1 Ovaj servis spaja operativne podatke (kod korisnika) sa finasijskim podacima (kod računovođe) u jedinstvenu celinu, pružajući pravovremene informacije bez potrebe za sinhronizacijom, usaglašavanjem i “sravnjivanjem” stanja.

Korišćenjem ovog servisa računovodstvenim servisima se omogućava nesmetano obavljanje posla bez razmišljanja o tehničkim aspektima (hardveru, serverskim licencama, sigurnosnim kopijama…) i to uz vrlo prihvatljivu i predvidivu cenu spremanja i obrade poslovnih i računovodstvenih podataka.

Pročitajte i:  PANTHEON Konferencija 2024: Kada se PANTHEON bogovi sretnu s tehnologijom

Blue Soft je preduzeće specijalizovano za projektovanje i izradu poslovno knjigovodstvenog softvera i uvođenje informacionih sistema u poslovanje preduzeća. Osnovano je 2000. godine na osnovu desetogodišnjeg prethodnog iskustva u navedenim poslovima. Pored toga organizovana je distributivna mreža u koju je uključeno 11 firmi koje se bave prodajom poslovni-informacionog paketa Blue Soft i podrškom korisnicima. Osnovni proizvod je poslovno knjigovodstveni paket Blue Soft 04 koji radi na Windows okruženju, nad bazom Sybase SQL Anywhere 5.0.

Kvalitet softvera i usluga doveli su do doga da preko 4000 preduzeća u Srbiji, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini koristi naše proizvode.

Internet adresa za više informacija: www.bluesoft.rs

Andrej Mertelj - Datalab Datalab je vodeća regionalna kompanija za razvoj poslovno-informacionih sistema u regiji jugoistočne Evrope. Preko 20.000 korisnika svakodnevno koristi PANTHEON ERP softver za potrebe svog poslovanja u Srbiji, Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Crnoj gori, Makedoniji, Bugarskoj i Albaniji. Datalab je značajan doprinositelj u raznim nacionalnim i međunarodnim asocijacijama za unapređenje oblasti informacioni tehnologija i preduzetničkog ekosistema te je koordinirao i savetovao kod prelaska na euro u Sloveniji, Malti i Slovačkoj, uvođenja PDV-a te fiskalnih uređaja u više zemalja SEE.

Pročitajte i:  Fokus je na ljudima: PANTHEON Kadrovi

Internet adresa za više informacija: www.datalab.eu

Data je vodeće slovenačko preduzeće za osnivanje i podršku preduzećima sa tržišnim udelom od 20% kod registracije samostalnih privrednika i 6.5% društva sa ograničenom odgovornošću (DOO). Nosilac je programa javno-privatnog partnerstva za unapređenje poslovanja malih i srednjih preduzeća. Sa svojim programom za smanjivanje smrtnosti mladih preduzeća je 31.5.2010 dobilo European Enterprise Award 2010.

Internet adresa za više informacija: www.data.si/en-US/default

Orion Telekom je kompanija specijalizovana za razvoj Internet tehnologija sa sedištem u Beogradu. Orion Telekom je jedan od vodećih hosting provajdera u Srbiji sa preko 10,000 klijenata.
Orion Telekom pruža mogućnost profesionalnog Internet prisustva i poslovanja malim, srednjim i velikim kompanijama, kao i kvalitetan hosting za fizička lica. Konstantno unapređujemo svoje usluge kako bi odgovorili zahtevima svih klijenata i išli u korak sa razvojem Internet tehnologije.

Posluje sa ciljem da poboljša imidž vaše kompanije i doprinese vašem uspešnom poslovanju i konkurentnosti na tržištu. Hosting koji nudi je pouzdan i dostupan, dok ljubazna tehnička podrška brine o klijentima nudeći savete i rešenja. Od 2009 godine nudi jedinstveno rešenje za izradu veb prezentacije Instant Sajt.

Pročitajte i:  Prilagođena hosting rešenja koja nudi Orion telekom

Spojili su iskustvo, infrastrukturu, znanje i kreativnost i napravili najpouzdaniji i najsavremeniji hosting servis u Srbiji.

Internet adresa za više informacija: http://hosting.orion.rs


Datalab, Orion Telekom

Facebook komentari: