BIZIT plus

Fujitsu predstavio nove PRIMERGY servere: RX900 S1 i TX200 S6

PCPress.rs ImageRX900 S1: „Neslepljen“ dizajn servera omogućio ekstremnu pouzdanost, dostupnost i skalabilnost sistema, a sa aspekta investicija – fleksibilnost i brži povraćaj novca korisnicima (ROI)

 Tx200 S6: od sada sa novim Intel Xeon procesorom serije 5600

 

Kompanija Fujitsu je objavila globalnu dostupnost novog standardnog industrijskog rek-servera, PRIMERGY RX900 S1, koji po radnim karakteristikama pripada klasi najzahtevnijih sistema visokih performansi, kojoj ujedno donosi i sve beneficije ekonomičnih servera „x86“ arhitekture.

 PRIMERGY RX900 S1 nudi finansijskim institucijama, javnom sektoru i drugim delatnostima – visok nivo pouzdanosti za funkcionisanje aplikacija na kojima istovremeno rade mnogobrojni korisnici, u oblasti u kojima su ranije dominirali skupi i ekskluzivni sistemi RISC/Unix arihtekture. Inovativan dizajn ‘neslepljenih’ ploča ukomponavan je sa ponudom usluga i rešenja iz Fujitsu portfolija „Dinamičkih infrastruktura“, kao i sa Intel Xeon procesorima serije 7500 i novom „Intel QuickPath Interconnect“ tehnologijom, kako bi se postigle performanse koje obezbeđuju bezbrižnost i u najkritičnijim i najzahtevnijim primenama, po pristupačnoj ceni.

Uz virtuelizaciju servera, koja sada postaje opšteprihvaćen trend na tržištu, i kosolidaciju virtuelnih mašina „gladnih procesorskih resursa“, primetan je i značajan rast potražnje za fleksibilnim i pouzdanim platformama koje jednostavno prihvataju povećan obim korisnika i brže vraćaju investiciju. PRIMERGY RX900 S1 je upravo takva platforma. Širenje upotrebe aplikacija za prikupljanje i analizu poslovnih podataka, skladištenje i čivanje podataka, uz druge zahtevne baze podataka – za posledicu ima da je karakteristika vertikalnog povećanja performansi sistema postala suštinski važna za veliki broj poslova.

Pročitajte i:  Važna uloga serverskog rack ormara u modernoj IT infrastrukturi

Centralizovana „najodgovornija“ radna opterećenja mogu da se prebace na RX900 S1 bez brige o tome kakve će biti performanse sistema, pošto se ovaj rek-server vertikalno skalira po želji u okviru šasije visine osam jedinica (8 U chassis), i bez potrebe za menjanjem ili reorganizovanjem postojeće rek-infrastrukutre. Procesorsku snagu obezbeđuje do 64 procesorskih jezgara, do 2 terabajta glavne memorije, plus izuzetno skoncentrisan ulazno-izlazni propusni opseg sa preko 120 gigabajta. Ova platforma takođe pruža kontunitet poslovanja bez premca, tako što se funkcije visoke dostupnosti RX900 S1 sistema odlično uparuju sa funkcijama pouzdanosti, dostupnosti i skalabilnosti Intel Xeon procesora serije 7500.

Generator takvih performansi i mogućnosti povezivanja Fujitsuovog novog rek servera sa osam ležišta za procesor je inovativan ‘naslepljen’ dizajn, zahvaljujući kome nije potreban dodatan hardver da bi istovremeno radilo svih osam procesora, čim je obezbeđen najkraći put između procesora, memorijskih modula i I/O portova. Češće dobavljači jednostavno ‘slepe’ više blejd-servera sa dvaležišta za procesor, što dovodi do ulazno-izlaznih uskih grla.

Pročitajte i:  Važna uloga serverskog rack ormara u modernoj IT infrastrukturi

http://ts.fujitsu.com/products/standard_servers/rack/index.html

 PRIMERGY TX200 S6

Sada sa novim Intel Xeon procesorom serije 5600, ovaj server se pridružuje grupi dvoprocesorskih servera predstavljenih u martu – koji obuhvataju PRIMERGY „tauer“-server TX300 S6, PRIMERGY „rek“-servere RX200 S6 i RX300 S6, i PRIMERGY blejd-servere BX920 S2 i novi BX922.

Dizajnirani tako da podupru poslovanje novim nivoima performansi i efikasnosti, PRIMERGY TX200 S6 serveri su idealni za manje potrebe ili potrebe decentralizovane infrastrukture koja zahteva mnogo veću snagu procesiranja, kao što je fajl-server, print-server ili server elektronske pošte u filijalama ili ograncima preduzeća. Takođe su pogodni, u kombinaciji sa Windows Small Business Serverom 2008, za korišćenje u poslovnim okruženjima koja blisko sarađuju, kao što su ekspoziture ili manje kancelarije većih preduzeća. Kao i poslednja generacija Intel Xeon procesora, TX200 S6 podržava do 16 komada dvoipoinčnih SAS 2.0 hard-diskova i podržava SS diskove pružajući brži upis i čitanje podataka (IO) i veću dostupnost. Troškovi korišćenja energije su svedeni na minimum pomoću naprednih karakteristika koje upravljaju korišćenjem napajanja, kao što su nadgledanje, ograničavanje ili kontrolisanje potrošnje, plus opcione jedinice za napajanje sa 92% efikasnosti i opcioni memorijski moduli niske “voltaže”.

Pročitajte i:  Važna uloga serverskog rack ormara u modernoj IT infrastrukturi

http://ts.fujitsu.com/products/standard_servers/tower/primergy_tx200s6.html

Facebook komentari: