BIZIT plus

Daymak: Imamo najbržeg električnog trotočkaša na svetu

Ukoliko želite da vozite trotočkaša, možda biste voleli da je na električni pogon ali i da ide veoma brzo, Daymak ima vozilo baš za vas. Kompanija je napravila vozilo sa dva sedišta, za koje navodi da “ide kao go-kart”. Nadaju se da će imati oko 50.000 vozila u pretprodaji, a takođe su opremljena i solarnim panelima za dopunu baterije u toku putovanja, kao i punjačem za koji kompanija navodi da je – bežični.

PCPress.rs Image

Ako vam je takvo vozilo dopadljivo i možda ste zainteresovani za kupovinu, trebalo bi da date depozit od $100, kako biste rezervisali vašu porudžbinu i imali garantovanu nižu cenu kada krene u prodaju. Ipak cena vozila nije pristupačna. Deluxe verzija sa dometom od 300 km košta nešto ispod $20.000, dok je Ultimate verzija sa dometom od 480 km i ubrzanjem od 100 km/h za nepune 2 sekunde oko 150.000 dolara. 

Što se dizajna tiče,  vozilo izgleda kao da je izašlo iz naučno-fantastičnih filmova. Proizvodnja se ipak ne očekuje tako brzo, već tek u 2023. godine, jer se razvoj ovog električnog vozila finansira crowdfunding kampanjom.

PCPress.rs Image

Izvor: Engadget

Facebook komentari: