Računari i Galaksija

Huawei Asistent omogućava praćenje eSportova

Huawei je najavio da će Huawei Assistant – njihov alat zasnovan na veštačkoj inteligenciji koji brzo pomaže korisnicima da pronađu usluge i informacije koje su im potrebne sa jednog mesta jednim prevlačenjem – biti prvi virtuelni asistent na pametnom telefonu koji podržava eSports ‘kartu’, pružajući najnovije rezultate i vesti sa velikih gejming događaja, liga i turnira širom sveta.

PCPress.rs Image

Očekujući da će se broj eSport entuzijasta u Evropi povećati za 8,2% na 113 miliona korisnika do 2023. godine, Huawei se ekskluzivno udružuje sa programerima aplikacije SofaScore, kako bi integrisao svoju novu eSports disciplinu u Huawei Asistenta. Tržište E sportova brzo raste širom Evrope, a globalni prihod se procenjuje na 1,1 milijardu dolara i globalnu publiku od 495 miliona gledalaca u naredne tri godine.

SofaScore, aplikacija dostupna na Huawei AppGallery, specijalizovana je za detaljne sportske podatke i analitiku sa sportskih događaja, liga i šampionata širom sveta u realnom vremenu. Dostupna je na više od 30 jezika i pokriva više od 20 disciplina sa preko 20 miliona aktivnih korisnika mesečno. Nova funkcija eSports će omogućiti korisnicima Huawei pametnih telefona sve informacije kako bi bili u toku sa najnovijim dešavanjima u tri glavne lige:

  • CS:GO (Counter-Strike: Global Offensive);
  • Dota 2 (Defense of the Ancients 2)
  • LoL (League of Legends)
Pročitajte i:  Huawei razvija "samoodrživu mrežu" čipova uz pomoć državnog investicionog fonda

PCPress.rs Image

Integrisanjem SofaScore u Huawei Asistenta, korisnici će moći jednostavnim prevlačenjem ulevo da pristupe eSports „kartici“, zajedno sa mnogim drugim pametnim karticama koje pružaju korisna obaveštenja i podsetnike na osnovu personalizovanih potreba i specifičnih korisničkih scenarija. Od vesti i vremena, do berze ili budućih informacija o letovima, u zavisnosti od ličnog izbora korisnika. Korisnici mogu posebno označiti eSports igre, timove ili teme za čije su praćenje zainteresovani, a funkcija AI Tips u Huawei Asistentu će osigurati da dobijaju rezultate i obaveštenja u realnom vremenu.

SofaScore će takođe pružiti linkove do prenosa gejming turnira uživo, a mogu se prikazati na više platformi, u zavisnosti od lige, igre, kategorije ili vlasnika turnira. Prenosi se obično nalaze na popularnim online platformama.

PCPress.rs Image

„Interes za eSportovima raste, a sada se čak i delimično ubrzao zahvaljujući tome što mnogi ljudi provode više vremena kod kuće. Igrači, entuzijasti i povremeni gledaoci sve više očekuju da će moći da prate i gledaju eSports na svojim mobilnim telefonima, posebno mlađe generacije, od kojih su mnogi locirani u nordijskim zemljama i istočnoj i centralnoj Evropi“, izjavio je Derek Yu, potpredsednik Huawei CEE & Nordics u Huawei Consumer BG. „Ekskluzivnim partnerstvom sa SofaScore, korisnicima Huawei pametnih telefona donosimo uzbudljivi svet eSporta. Naši korisnici sada mogu jednostavno i u realnom vremenu da prate najnovije akcije, rezultate i pripreme, putem virtuelnog Asistenta“.

„SofaScore nastoji da pruži najbolje korisničko iskustvo u praćenju i uživanju u sportu. Trudimo se ne samo da slušamo naše korisnike već i da im pružimo tu dodatnu milju. Naše partnerstvo sa kompanijom Huawei istinski je dokaz te filozofije. Krenuli smo u eSport pružajući najbolje moguće iskustvo za naše sadašnje i nove korisnike. Rezultati koje smo do sada videli dokazuju da idemo u dobrom smeru “, rekao je Ivan Bešlić, direktor za SofaScore.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,