Dahua

Jack Dorsey prodao prvi tvit kao NFT za 2,9 miliona dolara

Petnaest godina pošto je Twitter CEO Jack Dorsey objavio prvi tvit na svetu, sada taj post vredi oko $3 miliona kao NFT (Non-fungible token). Tu cifru je na aukciji ponudio Sina Estavi, CEO blockchain kompanije Bridge Orcale.

PCPress.rs Image

Dorsey je objavio ranije u toku meseca da će svoj prvi tvit staviti na akuciju, a da će novac od toga otići u humanitarne svrhe. On je sada potvrdio da je odmah pretvorio novac u bitcoin-e koje će proslediti humanitarnoj organizaciji u Africi, koja pomaže tamošnjem stanovništvu u borbi sa korona virsom.

Kako je objašnjeno, činjenica da neko “poseduje” tvit, ne znači da će tvit na bilo koji način biti promenjen, već će ostati u istom obliku na Twitteru. U stvari, onaj koji je najviše ponudio na licitaciji kupuje “digitalni sertifikat o posedovanju tvita, koji je jedinstven jer je potpisan i odobren od strane autora.”

Ta prodaja je poslednja u nizu primera trenutne pomame za NFT-om koja je zahvatila svet umetnosti i kripto-valuta. NFT ili Non-fungible token je izdanak kriptovaluta koji predstavlja digitalnu imovinu, jer je samo jedan čovek vlasnik, i to onaj koji ima originalnu verziju.

Pročitajte i:  Jack Dorsey se vraća u Square

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , ,