BIZIT plus

Decenija Coming cloud-a u Srbiji

Za nama je još jedna, 16. po redu COMING IT konferencija koja je ove godine okupila rekordan broj posetilaca i predavača iz Srbije i regiona. U šest prepunih sala hotela Crowne Plaza u Beogradu govorilo se o aktuelnim rešenjima, studijama slučaja, predviđanjima iz sveta tehnologija za poslovanje, monitoringu i bezbednosti poslovanja iz tehnološkog, ali i iz ugla usklađenosti sa aktuelnim regulativama.

PCPress.rs Image

Posebnu pažnju na konferenciji izazvalo je uvodno predavanje “Humans or technology” koje je u Beograd doneo Mark Raben, SAP CTO za centralnu i istočnu Evropu. Izdvojile su se i teme o tehnologiji kontenjera, kuberneta tj. modernoj infrastrukturi za aplikacije, o Vectra-i, o poslovnim servisima kao što su rešenje za upravljanje prodajnim procesom (CRM), kao i rešenje za upravljanje poslovnom dokumentacijom i digitalizacijom poslovanja (DMS). Čitav dan je u posebnoj sali bilo priče o novostima iz SAP sveta i prvoj konverziji na S/4HANA u zemlji i regionu.

PCPress.rs Image

Cloud je u svom zrelom dobu sastavni/neraskidivi deo svakog poslovanja. Deset godina cloud-a u COMING-u, a ujedno i u Srbiji donelo je lepezu poslovnih rešenja koja su u formi servisa trenutno dostupni domaćim, regionalnim i svetskim kompanijama. COMING kao cloud provajder je nosilac jedinog “VMware cloud verified” bedža u Srbiji. Na domaćem terenu cloud se “prima” polako ali sigurno, a prema predviđanjima COMING-ovih inžinjera u narednom periodu od par godina mogao bi da se potpuno “odomaći”. Ovo priznanje je dokaz da je COMING cloud spreman za multicloud eru.

Pročitajte i:  AB Soft: Više sistema u tesnoj vezi

“Ovogodišnja COMING-ova IT konferencija pored veoma zanimljivih predavanja na različite teme svakako predstavlja i svojevrsni presek desetogodišnjice egzistiranja cloud-a u Srbiji. Mi kao kompanija sa kojom je cloud ušao na velika vrata na ove prostore smo veoma ponosni na to kako je isti prihvaćen od strane domaće privrede.” – izjavio je Zoran Došlić, izvršni direktor kompanije COMING.

PCPress.rs Image

Više o predavanjima održanim na 16-oj COMING IT konferenciji možete saznati na ovom link-u. Više o kompaniji COMING možete saznati ovde.

Facebook komentari: