Dell PowerEdge VRTX – rešenje za kancelariju

Kompanija Dell predstavila je PowerEdge VRTX, rešenje prilagođeno potrebama i manjih preduzeća i velikih kompanija.
PowerEdge VRTX_Photo 1

Glavne prednosti VRTX infrastrukturne platforme su kompaktnost koja smanjuje troškove uz kupovinu više različitih uređaja, jednostavnost korišćenja zahvaljujući jednom interfejsu i jednoj konekciji, mogućnost geografskog lociranja sistema (GeoView) kojom se poslovanje lako nadzire iz centrale, kao i mogućnost nadogradnje u skladu s rastom poslovanja.

Prema istraživanju kompanija Dell i Intel, sprovedenom u prvoj polovini 2013. godine, na tržištu je prisutan trend da mala preduzeća očekuju rast poslovanja, kao i njihovi predstavnici upravo informacionu tehnologiju smatraju ključnom za budući razvoj. Međutim, istraživanje je takođe pokazalo kako veći broj kompanija koristi rešenja koja nisu dovoljno fleksibilna i prilagodljiva, tako da ne omogućavaju rast i takmičenje s’ većim konkurentnim organizacijama na tržištu.

Kako bi izašao u susret korisnicima, Dell je dizajnirao PowerEdge VRTX, prvo konvergentno rešenje za manje kancelarijske prostore koje korisnicima donosi:

  • veću jednostavnost: PowerEdge VRTX platforma koristi do 86 posto manje kablova zbog toga što se serveri, skladišta, mrežna infrastruktura i upravljačke funkcije nalaze u jednom kućištu, čime je ujedno eliminisana kompleksnost infrastrukture, dodatni troškovi i potreba za dodatnim prostorom.
  • veću efikasnost: korisnicima je dostupna nadogradnja na Dell OpenManage Essentials konzolu za PowerEdge VRTX platformu, koja uključuje sveobuhvatne i agent-free mogućnosti upravljanja s’ geografskog lociranja sistema, koja štedi vreme i smanjuje mogućnost pojave greške. Zajedno sa VRTX uređajem dolazi ugrađena i Dell Chassis Management Controller (CMC) konzola za jedinstveno upravljanje serverom, sistemom za skladištenje podataka i mrežnim komponentama.
Pročitajte i:  Dell otpušta zaposlene kako bi smanjio troškove  

veću vrednost obezbeđenu unapred konfigurisanim rešenjem: plasiranjem PowerEdge VRTX platforme kompanija Dell je odgovorila na zahteve korisnika za unapred konfigurisanim naprednim poslovnim rešenjem koje se može nadograditi uz pomoć softvera i usluga namenjenim korisnicima u različitim industrijama.

Džejms Mur, glavni softverski inženjer za procesne sisteme i rešenja u kompaniji Emerson, izjavio je kako na postavljanju rešenja za virtuelizaciju na nekoj od njihovih proizvodnih lokacija, informatički stručnjak provede oko 16 sati. Međutim, korišćenjem VRTX sistema taj proces traje samo dva do tri sata čime se obezbeđuje veća efikasnost i produktivnost poslovanja.

Izvor: Dell

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,

2 thoughts on “Dell PowerEdge VRTX – rešenje za kancelariju

Comments are closed.