ERP 2024

Dell predstavio novu liniju servera

Kompanija Dell danas je predstavila svoj portfolio PowerEdge servera trinaeste generacije.

Anja Monrad Executive Director & General Manager Central & Eastern Europe
Anja Monrad Executive Director & General Manager Central & Eastern Europe

Novi Dell PowerEdge portfolio uključuje PowerEdge R730xd, R730 i R630 rack servere, M630 blade i T630 tower server, koji poseduju najnoviji Intel Xeon procesor E5-2600 v3. Novi server omogućava veći nivo operativne efikasnosti i fleksibilnosti čak i za najzahtevnije aplikacije i okruženja.

Pored toga, predstavljeni su i Dell Storage MD1400 i MD1420, direktno povezane ponude za skladištenje specijalno projektovane za nove PowerEdge servere, a konferencija je bila prilika za intervju sa Anjom Monrad, izvršnom direktorkom kompanije Dell za centralnu i istočnu Evropu.

Danas ste predstavili novu liniju servera i storidža. Kako će oni učiniti naš posao efikasnijim?

Anja Monrad, Executive Director Dell CEE: Kada se predstavljaju novi proizvodi uglavnom se tu radi o nekakvim poboljšanjima i unapređenjima prethodne generacije. Međutim, kod ove, trinaeste generacije postoji par oblasti na koje smo se naročito fokusirali. To je potrošnja energije, odnosno energetska efikasnost, zahvaljujući novom sistemu hlađenja, što korisnicima daju znatno fleksibilnosti. Puno više fleksibilnost pružaju i nove veličine uređaja, možete odabrati jeftinije standardne varijante ili manje formate, u zavisnosti od toga kakve su vaše potrebe.Na kraju, najvažnije je šta će korisnici uraditi sa tim i tu fleksibilnost naše ponude dolazi do izražaja

Kada ste se pre skoro petnaest godina zaposlili u kompaniji Dell bili ste marketing menadžer za nordijski region, a sada ste zaduženi za centralnu i istočnu Evropu. Da li biste mogli da napravite poređenje, kakva je situacija i kakva je Dellova poslovna strategija u ova dva regiona?

Pročitajte i:  Akcije Dell-a padaju zbog veštačke inteligenicje

Tako je, počela sam sa nordijskim zemljama, a u međuvremenu sam radila i u mnogim drugim oblastima. Mislim da postoje razlike kada govorimo o zrelosti tržišta i razvoju do nekog nivoa, ali ne toliko koliko biste možda očekivali. Što se tiče infrastrukture, onda se do negde još uvek gradi, ali to može biti i prednost, jer se uskače direktno na viši stepen razvoja. Ne morate da prolazite kroz sve evolucione korake tehnologije. A, ako govorimo o velikim internacionalnim kompanijama, gotovo da nema razlike u tom smislu između neke banke ovde i u Austriji na primer.
Mislim da se kod cloud tehnologije možda vidi razlika.

Zašto mislite da je tako?
Rekla bih da se radi o otvorenosti uma. Koliko smo spremni da dozvolimo nekom da brine o našim podacima, da imamo poverenja u sistem i pravila. Ali to ima veze i sa političkim uređenjem, u zemljama u kojima demokratija ima dužu tradiciju, postoji taj sistem poverenja.

Ako posmatramo konkretno Srbiju, kakva je situacija sa novim tehnologijama i njihovom implementacijom? Kako Dell posluje ovde?
Ovo je definitivno rastuće tržište. U ovom regionu Rumunija je najveće tržište, ali je Srbija jedno od tržišta sa najvećim potencijalom i Dell se može pohvaliti svojim poslovanjem ovde, imamo odlične distributere

Facebook komentari: