BIZIT 23

Delovi izvornog koda Twitter-a objavljeni na GitHub-u

Korisnik sa nadimkom FreeSpeechEnthusiast objavio je različite delove koda Twitter-a na Github-u, Microsoft-ovoj platformi za deljenje koda. Odmah nakon što je Twitter reagovao, Github je uklonio taj kod sa dvoje platforme. Nije poznato koji delovi Twitter izvornog koda su bili objavljeni, kao ni koliko dugo su bili dostupni drugim GitHub korisnicima. 

PCPress.rs Image

Twitter je od Američkog okružnog suda u Severnoj Kaliforniji, 24. marta zatražio da naredi Github-u da im dostavi sve informacije o pomenutom korisniku. To podrazumeva ime, fizičku i email adresu, telefonske brojeve, profil korisnika, kao i IP adrese sa kojih je pristupao Github-u.

U svojoj internoj istrazi, Twitter je otkrio da je osoba odgovorna za ovo napustila kompaniju prošle godine, najverovatnije nakon Musk-ovog preuzimanja kompanije. On je nakon dolaska na čelo Twitter-a preuzeo radikalne poteze kako bi smanjio troškove, a to je uključilo i masovne otkaze. Najverovatnije je i ovo objavljivanje informacija posledica otpuštanja nekog od nezadovoljnih bivših radnika kompanije.

Izvor: Reuters

Facebook komentari:
Pročitajte i:  Twitter dobija posebnu dozvolu da bude „X“ u iOS App Store-u
SBB

Tagovi: , , ,