BIZIT plus

Disney i otpuštanja zaposlenih

Disneyjevo planirano smanjenje radnih mesta koje će eliminisati 7.000 zaposlenih uskoro počinje, jer će prva od tri runde otpuštanja početi ove sedmice, rekao je izvršni direktor Bob Iger u dopisu zaposlenima koji je dobio CNBC.

PCPress.rs Image

Osoblje pogođeno ovim prvim krugom će se čuti od lidera „u naredna četiri dana“, kaže Iger. Drugi krug rezova, koji bi trebalo da obuhvati „nekoliko hiljada“ ljudi, desiće se negde u aprilu. Treći krug će se održati „pre početka leta“.

Iger je prvi put otkrio u februaru da kompanija planira smanjenje, što znači da zaposleni čekaju nedeljama da znaju da li će i dalje imati posao u Disneyju. A imajući u vidu da su se glasine o potencijalnim otpuštanjima pojavile ubrzo nakon što se Iger vratio na mesto izvršnog direktora u novembru, čekanje je verovatno bilo duže od Igerovog zvaničnog saopštenja.

Zašto toliko tehnoloških kompanija upravo sada otpušta ljude?

„Kao što sam vam rekao u februaru, doneli smo tešku odluku da smanjimo našu ukupnu radnu snagu za otprilike 7.000 radnih mesta kao deo strateškog prestrojavanja kompanije, uključujući važne mere uštede neophodnih za stvaranje efikasnijeg, koordinisanog i efikasnijeg pristup našem poslu“, napisao je Iger u dopisu. U februaru je Iger rekao da “cilja” 5,5 milijardi dolara uštede u kompaniji.

Pročitajte i:  Disney+ staje na put deljenim nalozima

Disney je samo poslednja od mnogih velikih tehnoloških kompanija koja je najavila velika otpuštanja, a Meta i Amazon ukidaju hiljade više radnih mesta nego što je prvobitno planirano.

Izvor: TheVerge

Facebook komentari: