Data centri 2024

Delta dovela Maserati u Srbiju i region

Kompanija Delta Automoto, koja posluje pod okriljem Delta Auto grupe (Delta Holding), potpisala je ekskluzivni ugovor sa proizvođačem luksuznih automobila Maserati iz Modene, čime je postala zvanični uvoznik, distributer i ovlašćeni serviser prestižnog italijanskog brenda za područje Srbije, Hrvatske i Slovenije.

PCPress.rs Image
Maserati Grecale

Generalna direktorka Delta Auto grupe i potpredsednica Delta Holdinga, Aleksandra Đurđević, izjavila je da je potpisivanjem ugovora sa Maseratijem Delta Automoto postala prva domaća kompanija iz Srbije koja je svoje poslovne operacije proširila i na područje zemalja Evropske unije.

PCPress.rs Image
Generalna direktorka DAG – Aleksandra Đurđević

„Kako su tržište i kupci davali jasne signale, procenili smo da je došao pravi trenutak za iskorak u segment luksuznih automobila, odnosno da je naše tržište potpuno spremno za luksuzni brend kao što je Maserati“, objasnila je Đurđević i dodala da se Delta Automoto opredelio za saradnju sa prestižnim italijanskim bendom na osnovu jakog petogodišnjeg plana koji su predstavili, a koji obuhvata suštinske inovacije u automobilskom svetu.

PCPress.rs Image

Ona je najavila da će Maseratijev prodajni store u Galeriji Beograd po najvišim standardima biti otvoren već za nekoliko dana u i okviru njega posetioci će imati priliku da se upoznaju sa jedinstvenim Maserati modelima i lifestyle prodajnim asortimanom.

Pročitajte i:  Maserati treninzi sportske vožnje prvi put izvan Italije

PCPress.rs Image

 

„Sredinom sledeće godine Maserati dobija i showroom u Beogradu po najvišim standardima. Krajem godine očekujemo ulazak u Sloveniju, a tokom 2024. i u Hrvatsku“, istakla je Đurđević i dodala da je Delta Auto grupa ponosna na saradnju sa jednim od najpoznatijih svetskih automobilskih brendova sa tradicijom dužom od veka i podvukla da će klijentima biti ponuđeno najbolje prodajno i korisničko iskustvo.

PCPress.rs Image

Generalni direktor Maseratija za istočnu Evropu, Marko Spadaro, izrazio je verovanje da će saradnja Maseratija i Delta Automoto-a biti uspešna i dugotrajna. On je podvukao da će 2023. godina biti važna u pogledu elektrifikacije Maseratijeve game kao i da će ovaj italijanski brend biti prvi koji će imati električni automobil u trkama Formule E.

PCPress.rs Image
Marco Spadaro – Generalni direktor Maseratija za Istočnu Evropu

„Nakon pažljive analize tržišta i prilika u ovom regionu uvideli smo da bi jedino Delta Auto grupa mogla na najbolji mogući način da predstavlja Maserati brend. Reč je o kompaniji (Delta Automoto) koja uspešno posluje u Srbiji gotovo 30 godina i sigurni smo da će svojim znanjem i profesionalnošću ponuditi kvalitetno i sveobuhvatno iskustvo klijentima“, ističe Spadaro.

Pročitajte i:  DELTA AUTO GRUPA predstavlja preko 60 BMW, MINI, HONDA i KTM modela na sajmu, kao i posebnu ekskluzivu sa DAKARA

PCPress.rs Image

Brend direktor Maserati brenda, Miloš Milošević, istakao je da uklapanjem lepote sa performansama i moći sa elegancijom Maserati stvara remek-dela koja prave prepoznatljive razlike u svetu auto industrije.

PCPress.rs Image
Miloš Milošević, Brend direktor Maserati brenda

„Maserati trenutno u ponudi ima osam modela: Ghibli, Quattroporte, Grecale, Levante, MC20, MC20 Cielo i dolazeći Granturismo i Grancabrio. Modeli koji su 100 odsto na električni pogon nosiće oznaku Folgore, a prvi modeli koje očekujemo su potpuno električni Grecale i Granturismo. Raspon cena će se kretati od oko 80.000 eura (startna cena) za model Grecale GT, dok će najskuplji model biti MC20 Cielo čija cena ide i preko preko 300.000 evra. Svaki model se može skrojiti baš po meri i za to je zadužen Maseratijev program personalizacije „Fuoriserie“  kroz koji klijenti mogu kreirati unikatni Maserati sa svojim ličnim pečatom“, kazao je Milošević.

PCPress.rs Image
Maserati – Menadžment

On je na konferenciji za novinare predstavio model Maserati Grecale – SUV koji je predvodnik nove ere za Maserati. „Izbor motora može biti konvencionalni benzinski agregat i hibridni, a u pripremi je i potpuno električni Grecale sa bedžom Folgore koji će biti prvi Masertati SUV 100 odsto na električni pogon.“

Pročitajte i:  Aleksandra Đurđević ponovo na čelu Asocijacije uvoznika vozila i delova

„Kod Maseratija inovacija je ugrađena u svaki korak razvoja, a najsavremenija tehnologija testiranja omogućava da se  predvide najbolje performanse među bezbroj mogućnosti. Opsesija mehanikom i brzinom bio je kamen temeljac brenda i do dan danas je tako. Spojio je trkačku tradiciju sa stogodišnjim iskustvom na stazi i italijanskim osećajem za stil i luksuz“, zaključio je Milošević.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,