BIZIT plus

Diablo Immortal zarađuje milione dolara dnevno

Prema poslednjim podacima, besplatni RPG Diablo Immortal zarađuje oko 2,5 miliona dolara na dan. U pitanju je mobilna igra koja je nastala ispod Blizzard kišobrana, a za samo mesec dana od lansiranja je zaradila oko 50 miliona dolara.

PCPress.rs Image

Preuzeta je više od 10 miliona puta, što je rezultat kojim ne može svako da se pohvali. Iako je okružuju brojne kritike, igra je privukla interesovanje korisnika koji troše novac na predmete u igri. Pomenuti podaci ne uključuju PC verziju igre, tako da je zarada još veća, a objavljene cifre su one koje preostanu kad Apple i Google uzmu svoj deo. To znači da su igrači potrošili mnogo, uprkos tome što je igra loše startovala.

Još otkad je najavljena, mnogi su se žalili na cene onoga što se kupuje u igri, jer je potrebno mnogo novca da bi igrač kupio svu opremu i ostale dodatke. Brojni ipak jurcaju za demonima uprkos cenama dodataka. Neke zemlje uzvraćaju udarac, pa se ovakvi naslovi odlažu, ili čak otkazuju, a da bi se izbegla potreba za novim zakonima koji bi ograničavali koliko developeri mogu da uzimaju od svojih klijenata.

Pročitajte i:  Još jedna besplatna igra: Epic Games poklanja Astro Duel 2

Ljubitelji franšize već brinu šta sve ovo znači za Diablo IV koji stiže sledeće godine, a drugi pak uopšte ne brinu – imaju dovoljno novca i za video igre.

Izvor: Kotaku

Facebook komentari: