Digitalna tetovaža otključava telefon

Možda zvuči kao naučna fantastika, ali istina je. Dovoljno je da prinesete smartfon digitalnoj tetovaži i na taj način ga otključate.

435547-digital-tattoo-for-moto-x

Tetovaža je veličine novčića i dizajnirana je tako da se stapa sa kožom I izdržava oko 5 dana tuširanja, znojenja, oblačenja… Nažalost, radi samo sa Motorola Moto X smartfonom.

Moto X korisnici iz SAD-a mogu kupiti pakovanje od 10 tetovaža (što je otprilike dovoljno za jedan mesec) po ceni od 10 dolara. Za sada postoji samo jedna vrsta tetovaža, ali je nekoliko drugih sličica najavljeno za budućnost.

Motorola predlaže da postavite nalepnicu na ruku, oko 2cm udaljenu od zgloba. Prilikom lepljenja držite pritisnutu nalepnicu oko 10-20 sekundi.

Pre prvog korišćenja otključajte telefon i omogućite NFC funkciju. Preko NFC-a Moto X će se sinhronizovati sa tetovažom i zatim možete početi da se pravite važni u društvu – pogledajte kako u priloženom videu:

 

PCPress.rs Image
Motorola Mot X tetovaža

“Ovo je još jedan korak ka što lakšem korišćenju telefona ali i pojačanoj bezbednosti ličnih informacija” kaže Motorola u svom blogu. Prosečan korisnik telefona potroši 2,3 sekunde da otkluča telefon i to uradi oko 40 puta u toku dana. Ukupno sat i po vremena dnevno se troši na otključavanje. Ovaj proces je mnogima toliko zamoran, da uopšte ne zaključavaju svoj telefon, što čini podatke još ranjivijima. Očekuje se da će tetovaža ublažiti ovaj problem.

Izvor: PC Magazine

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , ,