Digitalne igre u maju zaradile 8,7 milijardi dolara

Analitička kuća Nielsen Company je putem vlastitog portala Superdata Research, specijalizovanog za industriju video igara, objavila zanimljive podatke o prodaji digitalnih igara za mesec maj. Prema njihovom istraživanju, gejmeri na PC-u, konzolama i mobilnim uređajima su na račune izdavača i developera uplatili 8,7 milijardi dolara bez obzira da li se radi o samim igrama, njihovim nadogradnjama ili mikrotransakcijskim predmetima.

PCPress.rs Image

Cifra je, iako i dalje impresivna, za četiri posto manja od one iz istog perioda prošle godine, što je posledica šest posto manje zarade proizvoda za mobilne uređaje koji i dalje čine veći udeo od onih za PC i konzole zajedno.

Prema izveštaju, gejmeri na PC-u su najviše trošili na League of Legends, dok je Fortnite tek na petom mestu. Fortnite je za sve platforme zaradio 203 miliona dolara što je nešto više nego u aprilu, međutim, čak 38% manje nego u maju prošle godine uz napomenu kako na Fortnite najviše troše igrači na konzolama.

Takođe, Total War: Three Kingdoms, najnovija strateška igra Sege rangirala se kao šesta na top listi za PC u maju zaradivši 62 miliona dolara u digitalnom prihodu, sa prodatih milion jedinica na samom lansiranju.

Pročitajte i:  Epic poklanja još jednu igru: Avantura sa skakanjem i trčanjem

PCPress.rs Image

Iako PlayerUnknown’s Battlegrounds nije zastupljen ni na jednoj listi, prema proceni Superdata Research-a, tokom maja je zabeležio oko 4,7 miliona prodanih primeraka na PC-u i konzolama, što ga čini jednom od najprodavanijih „pucačina“ svih vremena.

Izvor: GameSpace

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,