Flappy Bird: Igra koja je zabranjena zato što izaziva zavisnost

Flappy Bird je originalno objavljena u maju 2013. godine. Nije odmah ostvarila veliki uspeh, pa su igrači na nju navalili tek pošto je svoje mišljenje o igri izneo jutjuber PewDiePie. U januaru 2014. je već bila na svim listama najpopularnijih igara. Zvali su je „nova Angry Birds igra“.

PCPress.rs Image

Već je u februaru 2014. godine najavljeno da će igra biti uklonjena iz Apple i Google Play prodavnica. Kreator Dong Nguyen je tom prilikom rekao da se to ne dešava zato što u Nintendo-u veruju da liči na igru Super Mario, već zato što misli da igra izaziva zavisnost. Istako je da je napravljena s idejom da se igra nekoliko minuta dnevno, ali je sve izmaklo kontroli.

Zanimljivo je da su po uklanjanju originalne igri ljubitelji prodavali telefone sa Flappy Bird, a tvrdi se da su cene išle i do 90 hiljada dolara. Moguće je dakle da igra u igračima stvarno izaziva nešto što ih nagoni da izdvoje toliki novac za nju.

Pročitajte i:  Kako je jedna banana osvojila Steam

Prošlo je više od deset godina, a nedavno se pojavila nova igra koja liči na Flappy BirdFlappy Bird tribute za Playdate. Oni koji su je već preuzeli kažu da izaziva sličan osećaj, pa budite oprezni.

Facebook komentari:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *