Direktor igre Overwatch 2 objašnjava zašto su neki delovi igre otkazani

Kada je Blizzard ranije ove nedelje objavio da je otkazao Overwatch 2 misije heroja, centralni deo njegovog režima priče igrač protiv okruženja, fanovi nisu bili previše zadovoljni.

PCPress.rs Image

Overwatch 2 bez planiranih dodataka stiže u sezoni šest

Misije heroja, otkrivene 2019. godine, osmišljene su da obezbede igru nalik RPG-u. Iako bi progresija bila odvojena od glavne igre, to je i dalje bio deo koji je Blizzard koristio tokom poslednje četiri godine marketinga naslova. Ali izdavač je na kraju otkrio da misije heroja povlače previše razvojnih resursa iz igre uživo.

Keler kaže da je ambicija tima za misije heroja bila da uzima resurse na račun osnovne igre. „Imali smo uzbudljivu, ali ogromnu viziju i stalno smo izvlačili resurse iz igre uživo u pokušaju da je realizujemo“, rekao je Keler. Odluka da se napuste misije heroja svela se na davanje prioriteta sadašnjem kvalitetu u odnosu na prošla obećanja. „Naši igrači su imali velika očekivanja od toga, ali više nismo osećali da možemo to da ispunimo. Trebalo je da donesemo neverovatno tešku odluku, za koju smo znali da će razočarati naše igrače, tim i sve koji se raduju misijama heroja. Overwatch tim to duboko razume, ovo je predstavljalo godine rada i emocionalnog ulaganja.”

Pročitajte i:  Otkazan BlizzCon 2024

Misije priče Overwatch 2 bez misije planiranih heroja, treba da stignu u sezoni šest, koja je zakazana za sredinu avgusta. PvE aspekti uključuju verziju za jednog igrača sa rang-listom, pričama u igri i van igre i novim tipovima kooperativnog sadržaja. Pre nego što taj sadržaj stigne, još uvek postoji peta sezona, koja bi trebalo da se pokrene u junu.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,