Discord ipak neće biti prodat nikome

Čini se da Discord više nije zainteresovan za prodaju drugoj kompaniji. Prema pisanjima medija, servis za ćaskanje je bio u ekskluzivnim pregovorima sa Microsoft-om oko prodaje vredne 10 milijardi dolara, ali su oni na kraju okončani.

Discord ipak neće biti prodat nikome.

Aplikacija Discord beleži sve veću popularnost

Servis je bio u pregovorima sa još nekoliko kompanija, ali izgleda da su za sada svi razgovori o prodaji završeni. Discord će zasad ostati nezavistan jer beleži naizgled dobre rezultate. Kompanija bi uskoro mogla ponovo otvoriti pregovore sa potencijalnim kupcima, pa se razmatra početna javna ponuda. Kao i druge mreže usresređene na komunikaciju, i Discord-ova popularnost je porasla usled pandemije COVID-19.

Mnogi novi korisnici su se okrenuli aplikaciji kako bi ostali u kontaktu sa prijateljima i porodicom putem poruka, glasovnih i video poziva. Prema pojedinim izveštajima, Discord je od marta 2020. godine imao oko 140 miliona korisnika mesečno. Kompanija je protekle godine ostvarila prihod od 130 miliona dolara, što je značajan porast u odnosu na skoro 45 miliona dolara koje je imala tokom 2019. Bez obzira na odlične rezultate koje je kompanija ostvarila u prethodnom periodu, Discord i dalje nije profitabilan.

Pročitajte i:  Discord se otvara za igre i aplikacije   

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: