BIZIT plus

Disketa i dalje živi

imageGotovo 30 godina nakon njenog lansiranja na tržište, godine 1981, 3.5-inčna floppy disketa ostaje vrlo raširen medij za skladištenje podataka, bez obzira na moćnije rivale poput CD-a ili USB memorije. 
Verbatim je u 2009. prodao oko 50 miliona disketa, koje su bile posebno tražene u Istočnoj Europi i zemljama bivšeg SSSR-a, a zanimljivo je napomenuti i da Nemačka još uvijek čini oko 10% evropskog tržišta floppy disketa. U 2010. disketa se još uvijek koristi u razne svrhe, budući da je jednostavna za upotrebu i za snimanje malih količina podataka, a i vrlo je jeftina. Velik broj instaliranih čitača disketa u računarima znači da će se disketa i dalje koristiti i u kućnoj i u profesionalnoj primeni, uključujući tu upotrebu u državnim agencijama i industriji (za, na primer, kontrolu mašina). Shodno tome, potražnja za disketama je stabilna.
Bez obzira na to, smanjuje se broj dobavljača na ovom opadajućem tržištu. Međutim, kao vodeći specijalista za skladištenje podataka, Verbatim će nastaviti sa isporukama floppy disketa širom sveta.

Izvor: Verbatim

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: ,