Disney+ i nevolje sa GIF-ovima

Novi zeleni junak koji još uvek nema ime, ali ga svi zovu „beba Yoda,“ osvojio je internet nakon što se počelo sa emitovanjem nove Disney+ serije “The Mandalorian.” Kako to obično biva, sa popularnošću dođu i fotografije, onda mimovi, na kraju i GIF-ovi, i obično ne bude problema sa autorskim pravima. Disney+ bi to mogao da promeni.

PCPress.rs Image

Sve je bilo u redu dok GIF-ovi nisu počeli da nestaju sa platforme Giphy, koji su se, istina, posle nekog vremena ponovo pojavili, ali bi komplikacija mogla da ukazuje na usložnjavanje pitanja autorskih prava u budućnosti. Spekulisalo se da je na sudbinu GIF-ova uticao advokatski tim kompanije Disney, te da se pretilo tužbama za kršenje autorskih prava, što je moguće, a najviše zbog toga što su GIF-ovi počeli da nestaju nakon što je Vulture objavio članak koji je sadržao samo GIF-ove koji su ubrzo postali problematični.

Još uvek nije jasno šta se tačno dogodilo, a Giphy je u saopštenju naveo da su GIF-ovi uklonjeni budući da je došlo do „zbunjujuće situacije,“ te ponudio izvinjenje Disney-u i Vulture-u, iako nikome nije jasno zbog čega.

Pročitajte i:  Disney+ staje na put deljenim nalozima

Izvor: Gizmodo

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , ,