Google otpušta veći deo zaposlenih u Area 120 inkubatoru

Google-ovo odeljenje Area 120 ozbiljno je pogođeno otpuštanjima koja su se dešavala širom Alphabet-a. Jedinica sada ima manje od 100 zaposlenih nakon poslednjeg kruga otpuštanja. Area 120 je poznata kao Google-ov interni inkubator, koji radi na eksperimentalnim aplikacijama i proizvodima.

Google otpušta veći deo zaposlenih u Area 120 inkubatoru

Google sprema više od 20 AI proizvoda tokom 2023.

Jedan od najznačajnijih proizvoda Area 120 je GameSnacks, platforma zasnovanu na HTML5 koja omogućava korisnicima da brzo učitavaju i igraju igre čak i na lošim vezama i osnovnim pametnim telefonima. Sundar Pichai je osnovao odeljenje 2016. kako bi obezbedio namenski izgrađen dom za inovacije u Google-u.

Alphabet je nedavno priznao da otpušta 12.000 radnih mesta, što je oko 6% globalne radne snage. Kompanija je navela da je donela tešku odluku da ukine većinu tima Area 120. Odeljenje obično radi na 20 projekata u bilo kom trenutku, ali će samo tri biti finalizovana. Gotovo svi koji nisu uključeni u ta tri projekta navodno su ostali bez posla.

Pročitajte i:  Google Photos dodaje postavku personalizacije na osnovu aktivnosti

Tokom kruga otpuštanja u Area 120 u septembru, Google je naveo da odeljenje prebacuje fokus na projekte koji se zasnivaju na Google-ovim dubokim ulaganjima u AI i imaju potencijal da reše važne probleme korisnika. Nejasno je da li je bilo koji od tri projekta vezan za veštačku inteligenciju. Međutim, Google se sprema da ove godine pokaže najmanje 20 AI proizvoda i chatbot za pretragu.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,