BIZIT plus

Disney ima više od 100 miliona pretplatnika streaming servisa

Disney je uspeo da dostigne novi cilj. Kompanija je objavila da je tokom poslednjeg kvartala premašila brojku od 100 miliona pretplatnika svojih streaming video servisa. Od toga, 57.5 miliona pretplatnika ima Disney+, najnoviji streaming servis. ESPN je dostigao 8.5 miliona korisnika (u odnosu na 2.5 miliona od prošle godine), dok je Hulu povećao broj pretplatnika sa 27.9 miliona na 35.5 miliona u odnosu na prošlu godinu.

PCPress.rs Image

Ovom rezultatu je, pored kvalitetne ponude video sadržaja sigurno doprinela i COVID-19 pandemija, koja je „naterala“ korisnike da sede kod kuće.

Disney je, na globalnom nivou prijavio prihode od 11.8 milijardi dolara, što je pad od 42 procenta u odnosu na isti period prošle godine. I ovde je svoje prste umešao COVID-19, zbog koje su zatvoreni zabavni parkovi, a kompanija je procenila da su zbog toga izgubili oko 3.5 milijardi dolara. Manji prihodi očekuju se i u narednom periodu. Čak i ako se zabavni parkovi otvore, radiće u limitiranom kapacitetu i sa mnogim ograničenjima za posetioce.

Pročitajte i:  Fortnite - dve nove Lego igre 

Izvor: Engadget

Facebook komentari: