Data centri 2024

Dizajner iPhone-a, Tang Tam odlazi iz Apple-a

Tang Tam se pridružuje drugim dizajnerima koji su ranije otišli iz kompanije.

PCPress.rs Image

Odlazak dizajnera iz Apple-a se nastavlja

Šef za dizajn proizvoda Tang Tam napušta kompaniju. Prema informacijama Marka Gurmana, Tang Tam se pridružuje dizajnerskoj firmi LoveFrom. Tang će navodno raditi na novom projektu veštačke inteligencije koji je podržan od strane Sem Altmana. Cilj je stvaranja uređaja koji koriste najnoviju tehnologiju dubokog učenja.

Tan je bio zadužen za dizajn glavnih proizvoda Apple-a, uključujući iPhone, Watch i AirPods. Svakako će njegov odlazak ostaviti značajnu prazninu. Kao deo LoveFrom-a, Tam će biti vođa dizajna hardvera za novi AI projekat. Altman će obezbediti softver koji će biti osnova. Svi proizvodi su navodno u ranoj fazi konceptualizacije, sa fokusom na uređaje za domaćinstvo.

Uveliko je bilo poznato da će Tam verovatno napustiti Apple, ali nije bilo poznato gde će nastaviti karijeru. Ranije ove godine, naslednik Jony Ive-a, Evans Hankey, napustio je kompaniju nakon samo nekoliko godina na poziciji šefa za dizajn proizvoda. Ukupno je oko 14 članova Ive-ovog bivšeg tima napustilo Apple od 2019. godine. Jony Ive je radio kao konsultant za Apple do 2022. godine. Više od 20 bivših zaposlenih iz Apple-a pridružilo se Ive-u u kompaniji LoveFrom.

Pročitajte i:  Nastavlja se tužba protiv Apple-a u Velikoj Britaniji

Altman je nedavno bio otpušten (pa ponovo zaposlen) u OpenAI-u, delom zbog prikupljanja sredstava za druge poduhvate. Prema izveštajima Bloomberg-a, jedan od tih poduhvata je bio timski rad sa Ive-om koji je podrazumevao stvaranje AI hardvera podržanog od strane Softbank-e.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,