DJI industrijski dron može da leti 55 minuta i ima 15 km video domet

Ciljajući industrijske korisnike, DJI je predstavio Matrice 300 koji poseduje niz unapređenja, od pojačane baterije, detektovanja objekata u letu na svih šest strana, do dometa video transmisije od 15 kilometara.

PCPress.rs Image

Raznovrsne mogućnosti

Matrice je već neko vreme “sve u jednom” rešenje za industrijske korisnike. Ti modeli su mnogo veći i imaju više mogućnosti od onih namenjenih uobičajenom potrošaču. Prosečan korisnik dronove koristi za fotografiju i video. U industriji i javnim službama sve više se koriste za prikupljanje podataka.

Matrice 300 je napravljen da sakuplja podatke i izviđa. Dostupan je sa dva kamera modula. H20 stiže sa 20MP kamerom i 23x hibridnim optičkim zoom-om, kao i 12MP širokougaonim objektivom i laserskim tražilom koje vidi na 1200 metara. H20T dodaje i termalnu kameru, dajući dronu dodatne funkcije.

Integrisane funkcije daju dron automatizam – možete da označite neki deo objekta koji se vidi na ekranu kontrolera i dron će kasnije samo pritiskom dugmeta znati gde i kako da ode i napravi identičnu fotograifju. Druge funkcije uključuju i poboljšane mogućnosti praćenja objekata. Takođe, taj dron mogu da koriste i dva operatera u isto vreme.

Pročitajte i:  Blackmagic najavio impresivnu kameru

S obzirom da je domet 15 kilometara, drugi operater može da bude na drugom kraju putanje. U njega je potrpana i gomila senzora pa sad konstantno prati okolinu, a pored 55 minuta maksimalnog leta koji mu omogućavaju dve baterije, uz njega ide i dodatni kofer pun baterija za produžetak leta.

Cena još uvek nije poznata, ali se zna da izlazi u drugoj polovini 2020. godine. 

Izvor: techcrunch

Facebook komentari: