Računari i Galaksija

DJI Mavic Air 2 dolazi na tržište za 800 dolara u maju

Proizvođač dronova DJI najavio je novi model Mavic Air serije kvadrokoptera. Mavic Air 2 će koštati 800 dolara kada bude prodaji u SAD. Prodavaće se po istoj ceni kao i njegov prethodnik, tako da ostaje u domenu srednje klase između moćnijeg Mavic 2 i manjeg i jeftinijeg Mavic Mini.

PCPress.rs Image

The Mavic Air 2 je i dalje prilično mali, ali se “malo ugojio”. Tome doprinosi i činjenica da sada može da ostane u vazduhu preko pola sata, tačnije 34 minuta, što je veliki iskorak u odnosu na prethodnu generaciju čija je autonomija bila 21 minut leta.

Novajlija solidnih mogućnosti

Na novom modelu je kamera unapređena i sada dolazi sa senzorom od 12MPx veličine pola inča. Tu je i nova opcija da napravi nekoliko fotografija i onda i spoji u jednu od 48MPx. I u videu je došlo do unapređenja. Mavic Air 2 sada može da snima 4K video u 60 frejmova i 120 Mbps, u odnosu na 30 frejmova na 4K prošlog modela. Takođe, tu su i modovi za usporeno snimanje u Full HD rezoluciji i 120 fps ili 240 fps. Video je sada podržan i HDR standardom i dobijate prilično moćan video zapis za ispod hiljadu dolara.

DJI nalazi nove načine kako bi softverski dodatno poboljšao fotografiju, pa tako sada ima Smart Photo mod, koji koristi algoritme kako bi prilagodio scenu određenoj fotografiji.

Kako se ne bi sve završilo na video unapređenjima, unapređena je i automatika koja pomaže korisnicima da ne slupaju dron iste sekunde kada ga otpakuju. Mavic Air 2 koristi 3D mapiranje kako bi u svakom trenutku mogao da zaobiđe prepreku. Unapređen je i domet ovog drona, pa tako sada novi DJI dron može, u idealnim uslovima da ode 9 kilometara od onog ko njim upravlja.

Izvor: wired

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,