Dodeljene nagrade pobednicima mts app konkursa

U beogradskom Startit centru danas je održano finale ovogodišnjeg mts app konkursa na kom je proglašeno pet timova i pet najboljih aplikacija za mobilne uređaje. Prema oceni žirija, pobedu su odnele aplikacije: Solve&Share i  Eduno timova iz gimnazije Bora Stanković iz Niša, aplikacija ConTags tima iz gimnazije Bolyai iz Sente, zatim aplikacija Stories Luke Jovičića iz Matematičke gimnazije u Beogradu i aplikacija „Gde je problem?“ tima iz Šabačke gimnazije. U sedmom mts app konkursu učestvovalo je 14 gimnazija u Srbiji koje rade prema programu namenjenom talentima na polju matematike, informatike i računarstva, a u konkurenciji za nagrade bilo je 22 aplikacije.

PCPress.rs Image

Učenici, autori aplikacija nagrađeni su mobilnim telefonima, a istovremeno su se plasirali u regionalno finale konkursa pod nazivom Regionalni app izazov. Regionalno finale konkursa biće održano krajem februara u Beogradu, kada će se pobednici mts app konkursa naći u konkurenciji sa timovima iz Bosne i Hercegovine i Crne Gore i dobiti mogućnost da se izbore za prvu nagradu – odlazak u Berlin na jednu od vodećih IoT konferencija, ili da osvoje specijalnu nagradu za inovativnost.

Pročitajte i:  Instagram - novi interaktivni stikeri za Stories 

PCPress.rs Image

Direktorka Sektora za odnose s javnošću Telekoma Srbija, Marija Bošković,  izrazila je zadovoljstvo zbog uspeha koji učenici postižu na konkursu. „Telekom Srbija je u skladu sa principima društveno odgovornog poslovanja 2011. godine ustanovio mts app konkurs sa željom da mladim, talentovanim ljudima pruži šansu za individualni i profesionalni razvoj i učenje i što je veoma važno, da poruči da se znanje uvek nagrađuje. Izuzetno smo ponosni na sve ove mlade ljude koji su pokazali neverovatan timski duh, veliku kreativnost i inovativnost. Misija Telekoma Srbija svakako jeste da ulaže u nove generacije, da mladima pruža podršku u sticanju znanja, kako bi sebi obezbedili bolju budućnost, a ovim projektom to smo još jednom i potvrdili“, izjavila je Marija Bošković ovom prilikom.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , , , ,