BIZIT plus

Dolazak kompanije Alibaba velika šansa za Srbiju

Državna sekretarka u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija, Tatjana Matić, najavila je dolazak kineske e-comerce kompanije Alibaba u Srbiju, te napomenula da je bitan uslov za razvoj logistike dobra železnička infrastruktura u zemlji.

PCPress.rs Image

Matić je otvaranje logističkog centra ove kompanije okarakterisala kao veliku šansu za Srbiju, te rekla da u Srbiji trenutno boravi Nacionalna komisija za reforme i razvoj Kine, koja je sa predstavnicima Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije održala konferenciju pod nazivom “Informatički put svile za informacionu povezanost”.

Na konferenciji je dogovoreno da se radi na četiri prioritetne oblasti, a to su elektronska trgovina, logistika, razmena tržišnih informacija, online turizam i pametni gradovi. Alibaba može da bude partner Srbije u tri od navedenih oblasti, te da sarađuje kako sa javnim, tako i sa privatnim kompanijama u zemlji, dodala je Matić.

Sa predstavnicima kineske delegacije dogovoreno je formiranje četiri radne grupe za organizovanje baze projekata, a Kina je već delegirala jedan grad, dok će sa srpske strane partner verovatno biti grad Niš.

Izvor: RTS

Facebook komentari: