ERP 2024

Moguća pometnja u industriji telekomunikacija do 2020.

Christopher Surdak priznati analitičar, ekspert za informatičku bezbednost i Cloud computing predvideo je kojih će to šest velikih stavki uneti najviše pometnji u industriju telekomunikacija do 2020.:

PCPress.rs Image

1. Integracija – takmičenje u sadržaju

Biti online nastavlja da postaje sve jeftinije i jeftinije, previše slepo poštujući Murov zakon o smanjenju troškova. Troškovi pružanja takve usluge nastavljaju da padaju, a konkurencija znači da cena postaje sve manja i manja u jakoj, negativnoj petlji povratne sprege. Samo povezivanje obuhvata sve manji deo lanca vrednosti informacija, dok sadržaji, usluge i isporučioci proizvoda zauzimaju sve više mesta. Do 2020. postoji velika je verovatnoća da će jedna ili više glavnih telekomunikacionih kompanija biti kupljeno od strane kompanija koje stvaraju sadržaj.

2. IoT – eksplozija saobraćaja

Sledeći glavni trend koji će uticati na telekomunikacije je eksplozija uređaja koji mogu da se povežu sa Internetom. Internet of Things će dodati milijarde, ako ne i bilione novih povezanih izvora podataka globalno do 2020. Sve veća rasprostranjenost i upotreba ovih uređaja označiće astronomski rast u količini podataka, brzo ćemo probiti exabyte i ući u svet zettabyte godišnje potrošnje.

Pročitajte i:  AI podvodni dron koji pliva i istražuje okeane

3. Pokretljivost – velika bežična migracija

Globalni rast mobilne povezanosti daleko premašuje puko povezivanje. Ovo ima smisla, jer se najveći rast dešava u zemljama u razvoju i među siromašnijim populacijama. Takvi potrošači možda čak i ne poseduju dom, a kamoli FiOS (Fiber Optic Service) konekciju. Za ove ljude, mobilni je jeftiniji, pogodniji i korisniji, čak i kada je fiksna povezanost opcija.

4. Zasićenost – potraga za rastom

Kada dođu do penzionisanja, generacija bejbi bumera će ući u staračke domove i pomoćne stambene objekte koji su u potpunosti digitalizovani kako bi bili što efikasniji. Okolina će starije Amerikance naterati da koriste ovakve tehnologije i verovatno će koristiti znatno veći opseg uređaja nego što su oni ili njihovi nosioci ikada zamišljali. Kako se situacija bude razvijala u ovom pravcu, preostali procenat tržišne penetracije će biti postignut, a tržište će biti u potpunosti zasićeno.

5. Bezbednost – mreža je opasnost

Kao čuvari mreža, nosioci igraju ključnu ulogu u borbi protiv novih pretnji koje se pojavljuju. Korisnici će početi da očekuju, a potom zahtevaju aktivniju zaštitu od čitavog lanca vrednosti Interneta, a od nosioca će se očekivati da podrže ova očekivanja sa nizom tehničkih i operativnih inovacija. Želja za većom sigurnošću može biti bonus za nosioce, ako prihvatite potrebu.

Pročitajte i:  Data centar – gradivni element poslovanja

6. Uzdizanje – Skynet konačno postaje stvaran

Prema njegovom mišljenju Skynet 2.0 će se ponovo pojaviti. Ovi svemirski baloni ili sistemi zasnovani na dronovima će obezbediti visokokvalitetni širokopojasni pristup bilo gde i svuda u svetu, oni će to učiniti pristupačnim i verovatno će početi da se pojavljuju oko 2020. I ovog puta, biće uspešni i široko rasprostranjeni.

Izvor: Quartz

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , , , , ,