ERP 2024

Dolazi telefon sa višesmernim sistemom kamera

Vodeći kineski proizvođač pametnih telefona, Oppo, uskoro počinje proizvodnju telefona sa unikatnim, višesmernim sistemom kamera. Kompanija je nedavno patentirala proizvod u WIPO (Svetska kancelarija za intelektualnu svojinu).

PCPress.rs Image

O kakvoj je kameri reč?

Sistem kamera na telefonu imaće još jednu, dodatnu bočnu kameru, koja će biti instalirana na ivici pametnog telefona i koja će moći da uhvati bočnu stranu telefona. Primarni senzor, smešten u zadnju kameru, moći će da se sinhronizuje sa bočnom kamerom i na taj način izbegne granice koje postavlja okvir ove kamere.

Da bi primarno sočivo uspelo da postigne promenu fokusa na bočnu stranu i uslika bok (koristeći unapred instalirano ogledalo), Oppo je morao da ostavi prazan prostor sa strane na uređaju. Za ovu tehnologiju je značajno što se senzor ne pomera, niti postoji potreba za dodatnim senzorom.

Iako još uvek ne postoji najava za nove modele telefona koji će ovakav sistem kamera koristiti, postoje nagađanja da bi to mogao da bude neki od modela iz Reno serije.

Pročitajte i:  Kako produžiti vek trajanja vašeg pametnog telefona

Jedna od zanimljivih upotreba ovog sistema kamera je za napredne sisteme video nadzora, zato što je moguće snimati više područja bez instaliranja više CCTV-a.

Izvor: Market Research Store

 

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,