Top50 Glas publike

Google Focus Time može blokirati sastanke

Veliki broj sastanaka bili su problem pre pandemije COVID 19, a sada su još veći problem jer daljinski rad ulazi u takozvani mainstream. Prema izveštajima, Google-a sada možete jasno da stavite do znanja da želite da napravite pauzu. Google uvodi funkciju „Focus Time“ u Google kalendar. Ova opcija ne samo da označava vaš status, već može opcionalno i automatski blokirati zahteve za sastanke za određeno vreme.

PCPress.rs Image

Za vreme Focus Time-a možete izabrati posebnu boju. Takva podešavanja će takođe biti uključena u vaš Time Insights kako bi vam pomogli da poboljšate odnos sastanka i posla. Ovoj funkciji će biti potrebno do 15 dana da stigne do korisnika Google Workspace-a, a kod onih koji imaju unapred zakazan raspored ažuriraće se od 3. novembra.

PCPress.rs Image

Google nastavlja trend. Microsoft je integrisao funkciju Focus Sessions u Windows-u 11 kako bi pomogao ljudima da rade u kraćim, ali efikasnijim terminima. Ovakva promena bi mogla da napravi razliku između kašnjenja u poslednjem trenutku i ispunjenja zakazanog roka.

Pročitajte i:  Kako obezbediti uspešno radno okruženje na daljinu

Opcija Focus Time će se pojaviti uskoro, ali neće biti dostupna svakom korisniku Google kalendara. Google kaže da će tu opciju imati korisnici paketa kao što  su: Google Workspace Business Standard, Business Plus, Enterprise Standard, Enterprise Plus, Education Fundamentals, Education Teaching & Learning Upgrade, Education Standard, Education Plus i Nonprofits.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,