Dolby Atmos: Novi zvuk u automobilu

Dolby je pokretač audio inovacija više od 50 godina i sada donosi audio revoluciju u automobilima sa Dolby Atmos Music. Impresivnim muzičkim iskustvom koje zvuku dodaje više prostora, jasnoće i dubine. Umesto da sluša stereo zvuk, Dolby Atmos daje slušaocu osećaj da se “nalazi u muzici”, jer kreatori postavljaju posebne audio elemente u trodimenzionalno zvučno polje, nudeći potpuno novu zvučnu scenu.

PCPress.rs Image

Saradnja Dolby-ja i Sennheiser-a

Dolby Atmos za automobile nudi fino podešen, prostorno uravnotežen oštar zvuk koji je dublji i puniji nego ranije. Slušanje muzike biće tačno onako kako je muzika stvarana u studiju za snimanje. Dolby blisko sarađuje sa muzičkim i automobilskim ekosistemom kreativaca, partnera prvog reda i proizvođača automobila. Dolby i Sennheiser su sarađivali na novom muzičkom iskustvu u automobilu.

Zvučno putovanje ljudi proširuje se na jedno od najizazovnijih okruženja za slušanje – automobile. Dolby Atmos može reprodukovati zaista impresivan miks, dok softver AMBEO optimizuje iskustvo bez veštačkog odraza ili odjeka. U budućnosti će Sennheiser, AMBEO i Dolby Atmos biti nezamenljivi u svakom automobilu. OEM takođe može smanjiti broj zvučnika koji je potreban za impresivno zvučno iskustvo.

Zahvaljujući softveru, hardver više nije ograničenje, već samo alat “- izjavio je Luca Brambilla, menadžer projekta AMBEO.

Ovakva rešenja već su raspoređena u milionima automobila širom sveta i usvojena su od strane mnogih vodećih proizvođača automobila. Kombinovana ponuda omogućava lako rešenje za nadogradnju, koristeći utvrđene API-je od pouzdanih proizvođača sa kojima su automobili navikli da sarađuju.

Automobilska rešenja već su raspoređena u milionima automobila širom sveta i usvojena su od strane mnogih vodećih proizvođača automobila. Kombinovana ponuda omogućava lako rešenje za nadogradnju, koristeći utvrđene API -je od pouzdanog igrača sa kojima su proizvođači automobila navikli da rade.

Tehnologija Dolby Car Experience može se neprimetno integrisati u nove i postojeće audio sisteme za automobile i može preslikati u većinu konfiguracija zvučnika. Rezultat je optimalno iskustvo, uravnotežena akustična energija i zvučno polje koje se organski gradi za svako sedište.

Izvor: Dolby

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , ,