Domaćini Google Meet-a mogu da ograničavaju upotrebu kamera i mikrofona ostalih učesnika

Google Meet domaćini će uskoro moći da isključe mikrofone ili kamere učesnika i spreče ih da ih ponovo uključe. Ova funkcija bi mogla biti koristan način za domaćine da spreče bučne učesnike da neprestano prekidaju sastanke čak i nakon što su već isključeni.

Domaćini Google Meet-a mogu da ograničavaju upotrebu kamera i mikrofona ostalih učesnika

Svi korisnici Google Workspace-a imaće pristup novoj funkciji

Funkcija zaključavanja mikrofona i kamere će podrazumevano biti isključena. Domaćini će morati da ga uključe tokom sastanaka ako žele da ga koriste. Ako vaš sastanak ima odvojene sobe, bilo koje audio i/ili video zaključavanje će se takođe primenjivati ​​u njima. Suprotno, primenjene brave u pojedinačnim odvojenim sobama neće se primenjivati ​​na druge odvojene ili glavnu sobu.

Ako koristite starije verzije aplikacija na iOS-u i Android-u koje ne podržavaju ovu funkciju, bićete izbačeni sa sastanka ako domaćini uključe brave. Ako su uključeni pre sastanka, a vi koristite neku od tih starijih aplikacija, uopšte nećete moći da se pridružite sastanku. Google kaže da će isključivanje zaključavanja omogućiti ljudima koji koriste starije aplikacije da učestvuju na sastanku. Svi korisnici Google Workspace-a imaće pristup ovoj funkciji.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: