Donald Mustard, vođa Fortnite kreativnog tima, odlazi u penziju

Donald Mustard veteran sa 25 godina iskustva odlazi krajem septembra.

PCPress.rs Image

Mustard je unapređen u glavnog kreativnog direktora kompanije 2016. godine

Donald Mustard, glavni kreativni direktor kompanije Epic Games, odlazi sa te pozicije. Ovaj veteran industrije imao je ključnu ulogu u usmeravanju Fortnite prema ogromnoj popularnosti. Međutim, on je najavio da će se povući krajem septembra. “Uživao sam skoro 25 godina u industriji video igara sarađujući sa nekim od najtalentovanijih ljudi ikada. Ponosan sam na ono što smo zajedno stvorili”, napisao je ovaj 47-godišnjak, na X platformi.

Mustard je zajedno sa svojim bratom Geremy Mustardom, Ryanom Holmesom i drugima osnovao kompaniju ChAIR Entertainment 2005. godine. Ova razvojna firma je 2007. godine lansirala podvodni pucački naslov Undertow na Xbox Live Arcade a dve godine kasnije i igru Shadow Complex u žanru Metroidvania. Epic Games je kupio ChAIR Entertainment 2008. godine, a uskoro je studio predstavio Infinity Blade. Infinity Blade je trilogija igara za iOS koje su istakle rastuću grafičku moć ranih mobilnih uređaja kompanije Apple, uz jednostavan sistem izbegavanja i napada, koji podseća na sistem borbenih igara kao što je klasična NES igra “Punch-Out”.

Pročitajte i:  Epic poklanja ovu uzbudljivu igru

Mustard je unapređen u glavnog kreativnog direktora kompanije Epic 2016. godine. Fortnite je lansiran sledeće godine stekao izuzetnu popularnost i postao jedna od najuspešnijih video igara u 21. veku. Battle Royale mod igre je pretvorio Fortnite u kulturni fenomen, pošto se pojavio na gotovo svim platformama, uključujući PC, konzole i mobilne uređaje. Fortnite je premašio broj od 350 miliona registrovanih igrača u 2020. godini i ostao jedna od najprisutnijih igara danas.

Fortnite nikada neće imati konačan završetak ili krajnu tačku

Kreativni direktor na Twitter-u je napisao da igra Fortnite nikada neće imati konačan završetak ili krajnu tačku. Umesto toga, igra će ostati “živo mesto“ koje će se neprestano razvijati i menjati s vremenom. Ideja je da će igra nastaviti da raste i prilagođava se, nudeći igračima nove sadržaje, događaje i mogućnosti kako bi ostala interesantna i dinamična.

Iako Mustard nije detaljno obrazložio svoje razloge za povlačenje, u njegovoj objavi na X  platformi je izrazio divljenje prema svojim godinama provedenim u ChAIR-u i Epic Games-u. “Od ambicioznog Advent Rising-a, preko osnivanja ChAIR gde smo stvorili Undertow, Shadow Complex i trilogiju Infinity Blade, pa do časti da se naš mali tim pridruži Epic-u, svako novo poglavlje mi je omogućilo da postignem nešto novo i originalno”, napisao je Mustard. “Posebno sam ponosan na priliku da pomognem u kreiranju i oblikovanju Fortnite-a.”

Pročitajte i:  The Big Con: Epic poklanja igru koja je sve oduševila

“Iznova sam ponizno zahvalan što sam bio deo tima koji svakodnevno pokušava doneti „radost i oduševljenje“ Fortnite zajednici!”. Jedva čekam da sada budem deo budućnosti Fortnite-a kao igrač zajedno sa svima vama! Tim je sada u najboljim rukama i rade na ogromnim, zadivljujućim stvarima!”, napisao je Mustard.

Mustard je dodao da trenutno planira da uživa u više vremena sa svojom suprugom i porodicom. “Radujem se provođenju vremena sa svojom suprugom i porodicom i zauvek sam zahvalan na podršci koju sam imao od strane @TimSweeneyEpic i Epic Games porodice”, napisao je trenutni kreativni direktor.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,